dinsdag 10 juni 2014

Actie voor herontdekte klassiekers

dwaze maagdIn samenwerking met Schwob.nl slaan tien uitgeverijen de handen ineen om deze zomer tien literaire herontdekkingen uit de wereldliteratuur onder de aandacht te brengen van het publiek. De actie onder de naam Ken uw klassiekers! start op 6 juli met het Schwobfest in de Lichtfabriek in Haarlem.
Het heruitgeven van klassiekers is al enige tijd een trend in de uitgeverswereld. Het meest succesvolle recente voorbeeld van een heruitgave is Stoner van John Williams.
Een van de tien geselecteerde titels is Een dwaze maagd van Ida Simons, dat de laatste weken veel publiciteit krijgt. Het is de bedoeling dat er ook een 'wintereditie' komt van deze actie.

Shortlist Europese Literatuurprijs 2014
logo-ELP-goudTijdens een feestelijke avond in SPUI25 in Amsterdam is de shortlist voor de Europese Literatuurprijs 2014 bekendgemaakt. Uit de longlist van 20 vertalingen zijn de volgende vijf titels genomineerd:
De vlucht van Jesus Carrasco
De preek over de val van Rome van Jerome Ferrari
Fuck America van Edgar Hilsenrath
Het reisverbod van Ismail Kadare
Bleke Niko van Tomek Tryzna
Zowel de schrijver als de vertaler van de winnende roman zal een prijs ontvangen. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens Manuscripta op het Utrechts Uitfeest op zondag 7 september.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten