woensdag 14 mei 2014

'The Common Linnets hebben zichzelf met dit album overtroffen (****)'

Door: Gijsbert Kamer − 14/05/14, 10:30
© epa. Ilse DeLange en Waylon zaterdag tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival.
recensie Het debuutalbum van Ilse DeLange en Waylon met de titel The Common Linnets smaakt naar veel meer, schrijft Volkskrant-recensent Gijsbert Kamer.
  • The Common Linnets

    • Oordeel van onze recensent
Dat het formeren van een duo een meesterzet was van Ilse DeLange en Waylon, blijkt niet alleen uit het succes zaterdag op het Eurovisie Song Festival.

Hoewel het zonder twijfel een van de mooiste liedjes is op het debuutalbum met de titel The Common Linnets, is het duo tot veel meer moois in staat dan Calm After The Storm. De sfeer van dit liedje, die herinnert aan Robert Plant en Alison Krauss, wordt weliswaar niet herhaald; traditionele country en andere americana hebben op dit verrassend sterke album de overhand.

Ilse DeLange zingt in het met Daniël Lohues geschreven Still Loving You weer met het gebroken countryhart dat we te weinig van haar hoorden. En Waylon laat in Where Do I Go With Me horen goed thuis te zijn in het repertoire van George Jones.

Met hulp van Lohues en producer-componist JB Meijers hebben zowel Waylon als DeLange zichzelf met dit mooie country-album overtroffen. Het smaakt naar veel meer.
  • © EPA. The Common Linnets zondag bij aankomst op Schiphol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten