dinsdag 5 december 2023

VluchtelingenWerk

 

Wij laten vluchtelingen nooit in de steek
Omkijken naar elkaar. Na de verkiezingsuitslag van vorige week is die boodschap misschien wel belangrijker dan ooit. VluchtelingenWerk maakt zich zorgen om de mensen die moeten vluchten voor oorlog en geweld, nu een partij die voor een asielstop pleit, de grootste van Nederland is geworden. We hebben constructieve oplossingen nodig, geen symboolpolitiek die polarisatie aanwakkert. Laten we bruggen bouwen in plaats van muren. 
Onze zorgen
IND, behandel asielverzoek Gazanen

De IND behandelt momenteel geen asielverzoeken van Palestijnse asielzoekers uit Gaza. Dit betekent dat er ook geen gezinshereniging kan worden aangevraagd, terwijl het overduidelijk is dat iedereen in Gaza gevaar loopt. VluchtelingenWerk roept de IND op om de asielverzoeken van deze mensen alsnog onmiddellijk in behandeling te nemen.

Onze dringende oproep  →
'Ik voelde me welkom'
Je Nederlander voelen is één ding, maar je als nieuwkomer ook verbonden voelen, is niet vanzelfsprekend. Buurvrouw Wendel gaf de Syrische Tahira het gevoel dat ze erbij hoorde. ‘Het enthousiasme waarmee Wendel op mijn uitnodiging inging om te komen eten, gaf me een welkom gevoel.’
Tahira’s verhaal  →

Geen opmerkingen:

Een reactie posten