zaterdag 23 december 2023

 

Uitgeverij Flanor

Pièces jointesjeu. 14 déc. 08:42 (il y a 9 jours)



Jan Kuijper, Antimetrieën, verspreide opstellen

 

Deze uitgave bevat essays die Jan Kuijper tussen 1974 en 2023 verspreid heeft gepubliceerd. Het boek bevat ruim dertig opstellen over poëzie in de ruime zin van het woord. Kuijper bespreekt werk van onder meer de dichters Gerrit Achterberg, Adwaita (Dèr Mouw), Rein Bloem, Herman Gorter, Gerrit Kouwenaar en Obe Postma. Ook besteedt hij aandacht aan de poëziekritieken van Kees Fens en aan de uitgeefactiviteiten van Reinold Kuipers. In zijn sonnet ‘Aquarium’ dicht Johan Andreas dèr Mouw ‘In schem'rig groen stukje van de oceaan’ – met de nadruk op stúkje, terwijl dat eigenlijk niet in het metrum past. Zoiets heet een antimetrie. De verspreide opstellen die Jan Kuijper de laatste vijftig jaar geschreven heeft, gaan over van alles, maar een zekere voorkeur voor poëzie, daarbinnen voor metrische poëzie met antimetrieën, en dáárbinnen voor Dèr Mouws sonnetten valt niet te verdonkeremanen...

 

De prijs van Antimetrieën (paperback, in kleur geïllustreerd, 23,5 x 15,5 cm en 168 pagina’s) bedraagt EUR 23. Het boek is te verkrijgen door overmaking van EUR 23 op bankrekening NL85 INGB 0680 2522 15 ten name van Huberts te Nijmegen (NL), onder vermelding van ‘Kuijper’. Als u betaalt vergeet dan niet uw adresgegevens toe te voegen. Na ontvangst van de betaling wordt uw bestelling zonder verdere kosten bij u thuis afgeleverd. Bij afleveradressen in het buitenland zullen de extra verzendkosten in rekening worden gebracht.

 

Uitgeverij Flanor geeft sinds 1987 op bescheiden schaal boeken uit op het gebied van de Nederlandse literatuur(geschiedenis). Willem Huberts en Gerben Wynia vormen de redactie. Een fondslijst is beschikbaar op: www.uitgeverijflanor.nl.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten