dinsdag 5 december 2023

Geen klimaatontkenner in het Torentje / Greenpeace

 

Geen klimaatontkenner in het Torentje

Actievoerders staan in de hofvijver voor het Torentje om aan te geven dat we geen klimaatontkenner in het Torentje willen
© Tengbeh Kamara / Greenpeace
We leven in het beslissende decennium voor het leefbaar houden van de aarde. Uitgerekend in de week van de verkiezingswinst van Wilders, waarschuwden de Verenigde Naties ervoor dat de aarde met bijna 3 graden zal opwarmen1, een dubbel zo hoge opwarming als afgesproken in Parijs in 2015. 

Onze kop in het zand steken zal de klimaatcrisis niet doen verdwijnen. Alleen actie helpt. Laten we dit moment gebruiken om de strijd voor het klimaat hernieuwde kracht te geven. 

Teken onze oproep en eis dat het oplossen van de klimaatcrisis een stevige plek krijgt in het regeerakkoord. Help jij ons voor het weekend de 50.000 handtekeningen te halen?
Ja, het oplossen van de klimaatcrisis moet stevig in het regeerakkoord
1 : bron NOS

Wat betekent de winst van Wilders voor het klimaat en de stikstofcrisis?

???
Onheilspellende woorden in het verkiezingsprogramma van de PVV: ‘De Klimaatwet, het Klimaatakkoord en alle andere klimaatmaatregelen gaan direct door de shredder.’ Kan dat zomaar?  
Een realitycheck

Wereldwijde impact gaat door

Verschillende acties die het afgelopen jaar wereldwijd zijn geweest.
© Jeen Berting
Samen met onze supporters hebben we mooie mijlpalen geslagen in 2023. Wat er in 2024 ook gebeurt, ons verzet voor het klimaat en de natuur gaat wereldwijd door. We blijven samen impact maken.πŸ’š
Campaigners over onze impact

Allereerste bezetting van een schip van de diepzeemijnbouwindustrie

Actievoerders in een kano in actie in de Stille Oceaan rondom het schip van The Metals Company die wil beginnen met diepzeemijnbouw.
© Martin Katz / Greenpeace
Zolang diepzeemijnbouwbedrijven van plan zijn de zeebodem te plunderen voor winst, zullen wij er zijn om hun roekeloze plan te stoppen!

Deze week kwamen we in actie in de Stille Oceaan, waar The Metals Company met diepzeemijnbouw wil beginnen. We moeten diepzeemijnbouw stoppen voordat het begint, dus Greenpeace-activisten verstoren 91 uur lang het voorbereidende werk van dit bedrijf.
Teken tegen diepzeemijnbouw

Extra portie groen

✊ Wil je weten wanneer jij iets kan doen voor het klimaat? Meld je aan voor onze GreenAct-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties en evenementen in de klimaatbeweging.

πŸ“– Lekker lezen! De najaarseditie van het Greenpeace Magazine is hier voor iedereen te downloaden.

🎁 Het meest gevraagde cadeau voor de feestdagen: NIKS. Draag bij aan de strijd tegen klimaatverandering en maak tegelijkertijd goede sier met Sinterklaas, Kerst en andere feestelijke gelegenheden.

☹️ De 28e klimaattop is begonnen. Voor het eerst wordt de belangrijkste klimaattop ter wereld geleid door de CEO van een oliebedrijf. Terwijl er juist deze klimaattop een plan moet komen om te stoppen met fossiele brandstoffen. Daarom is er een internationaal team van Greenpeace aanwezig.

πŸ‘Ž Ik ben echt geschokt door de onthulling van de BBC: de voorzitters van de klimaattop willen de top gebruiken om olie- en gasdeals af te sluiten. Absoluut onacceptabel en een echt schandaal.

πŸ“ Koud buiten! Download de gratis Energiebespaargids met tips om energie te besparen zonder dat je vastvriest aan het aanrecht.

Meike Rijksen
Met vriendelijke groet,

Meike Rijksen
Campagneleider Natuur
Help mee. Doneer nu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten