zaterdag 2 september 2023

Greenpeace

 

Welkom terug! Dit heb je misschien gemist

Artisvism op het strand om aandacht te vragen voor de stop op diepzeemijnbouw
© Greenpeace

Deze zomer vonden er twee belangrijke bijeenkomsten plaats: de VN-bijeenkomst over diepzeemijnbouw in juli en een internationale top over de Amazone in augustus. Wat kwam daaruit?
  • Diepzeemijnbouw wordt voorlopig niet toegestaan! Diepzeemijnbouwbedrijven wisten het zeker: na juli konden ze vol aan de bak. Er was maar '0,1% kans' dat VN-landen geen groen licht voor diepzeemijnbouw zouden geven. Mooi niet! Mede dankzij de krachtige stem van Greenpeace-supporters keren steeds meer landen zich tegen diepzeemijnbouw, waardoor er geen toestemming is verleend. 
  • Ehhh… 
    Tsja, het is natuurlijk heel goed dat de leiders van de Amazonelanden bijeenkwamen begin deze maand in Brazilië. Maar de uitkomst is zo teleurstellend! Weer geen doelen of deadlines om de ontbossing te stoppen, olie-exploratie wordt niet eens genoemd en ze hebben geen duidelijk plan om met de gevolgen van de klimaatcrisis om te gaan. Terwijl actie nu zo hard nodig is! Een gemiste kans voor het Amazonewoud.
Teken de petitie: red het Amazonewoud

De gevolgen van klimaatverandering in beeld

kind en ouder met hond op de vlucht. Beiden dragen een masker tegen de rook.
© Andrew Quilty / Greenpeace
Mooie maar trieste beelden van klimaatgevolgen, geschoten door Greenpeace-fotografen wereldwijd, afgewisseld met video’s van ooggetuigen. Bosbranden, ernstige droogte en overstromingen op elk continent.
Dit is hoe klimaatverandering eruit ziet

Extra portie groen

☀️ Een op de twee kinderen in Europa en Centraal-Azië wordt blootgesteld aan hittegolven - waar ze slecht tegen kunnen. En met de verwachte temperatuurstijging zijn dat in 2050 waarschijnlijk alle kinderen. Dat blijkt uit onderzoek van UNICEF. 

📝 Deze 8 punten willen we in de verkiezingsprogramma’s terugzien. We gaan keihard aan de slag om partijen te overtuigen.

🛢️ Op zaterdag 9 september komt Extinction Rebellion opnieuw in actie tegen de miljarden aan fossiele subsidies. Er zal ook weer een supportdemonstratie zijn.

🩳 Net zoals een woning een energielabel heeft, wil Frankrijk een klimaatscore aan kleding geven. Een spijkerbroek met een A-label is duurzaam geproduceerd, een E-label betekent slecht nieuws voor het milieu. 

🎧 Mijn collega’s hebben wat hoopvolle podcasts, boeken en series voor jou op een rijtje gezet! Voor een vrolijke nazomer. 

🐨 Vrolijke beelden vind je ook in ‘Weird and wonderful ways the animal kingdom stays cool’, een te gekke fotoserie van CNN.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten