zondag 22 januari 2023

 Compassion in World Farming

 

Stop de kooien

 
Kip in de wei
 

Beste Brigitte,

Kippen horen niet in kooien, maar verdienen een goed leven met alle ruimte om zichzelf te zijn. Met deze boodschap overhandigden wij jullie handtekeningen voor een verbod op kippenkooien aan Tweede Kamerleden. Ruim 35.000 mensen zetten hun handtekening. Alle ondertekenaars, heel hartelijk dank!

 
Overhandiging kooikippen petitie
 

Veel mensen denken dat kippenkooien allang verboden zijn, maar nog altijd slijten 3,5 miljoen kippen hun trieste levens achter tralies in de Nederlandse eierindustrie. Ze komen nooit buiten en zitten dicht op elkaar gepropt met ieder minder dan anderhalf A4-tje aan ruimte.

Twee jaar geleden stemde de Tweede Kamer in met een motie voor een einde aan de kippenkooien, maar sindsdien heeft de regering nog niets gedaan. Wij blijven druk opvoeren om ervoor te zorgen dat het verbod er daadwerkelijk komt.

 

Samen voor een einde aan kooien

 
Stop de kooien viering Brussel
 

Herinner je het je nog? Ruim een miljoen Europeanen kwamen in actie en tekenden ons Europees burgerinitiatief, waarop de Europese Commissie wetten beloofde om een einde te maken aan alle kooien in de veehouderij. Een historisch moment!

Zoals je weet, gaan veranderingen stap voor stap en zijn de kooien helaas niet in een dag verdwenen. Bovendien doet de lobby van de vee-industrie er alles aan om een verbod tegen te werken.

Daarom gaan we met de steun van supporters zoals jij op volle kracht door met onze campagne en zetten we belangrijke stappen. Vaak is dat achter de schermen. Om je op de hoogte brengen, hebben we een overzicht van het laatste nieuws over kooien voor je gemaakt.

 

Teken voor de moedervarkens

 
Ongelukkig varken met biggen in kooi
 

Moedervarkens staan een groot deel van hun leven opgesloten tussen stalen stangen. Ze bevallen in een kooi waar ze amper voor hun kleintjes kunnen zorgen. In Nederland gaat het om bijna 1 miljoen moedervarkens.

In verschillende Europese landen zijn deze kraamkooien inmiddels verboden. Een Nederlands verbod is niet alleen belangrijk voor de moedervarkens in Nederland, maar kan nu ook belangrijke invloed hebben op de rest van Europa.

Help daarom mee en teken onze petitie voor een verbod op kooien voor moedervarkens.

 

Hartelijk dank voor jouw steun.

Met vriendelijke groet,

Annemarie Brijder

Annemarie Brijder
Campaigner

Geen opmerkingen:

Een reactie posten