zondag 15 januari 2023

Ik wil je enorm bedanken dat je Greenpeace hebt gesteund in 2022. Dankzij jouw steun konden we weer vaak in actie komen. Met succes!

 

Deze video is speciaal voor jou!

© Greenpeace

Ik wil je enorm bedanken dat je Greenpeace hebt gesteund in 2022. Dankzij jouw steun konden we weer vaak in actie komen. Met succes!
  • Zo blokkeerden we met actievoerders uit heel Europa een soja-schip in IJmuiden. Dat deden we om een wet af te dwingen die keihard nodig is om natuurverwoesting in de Amazone en elders te stoppen. Inmiddels is de eerste Europese bossenwet een feit.
  • Het was ook het jaar van het stikstofdebat. We kondigden in augustus aan dat we naar de rechter zullen stappen om de natuur te redden als de overheid de stikstofdoelen afzwakt. Samen met groene boeren zetten we ons in voor de noodzakelijke omslag naar duurzame landbouw.
  • Ook kwamen we vreedzaam in actie tegen grote vervuiler Schiphol. Het aantal vluchten op Schiphol daalt van 500.000 naar 440.000. Na jarenlang beleid gericht op groei van de luchthaven is dat een historisch kantelpunt. Minder herrie, CO2, stikstof en ultrafijnstof, is dat geen goed nieuws?
Een groene en eerlijke wereld is écht mogelijk. We zijn met elkaar op de goede weg, nu de grote vervuilers nog. Ik hoop dat jij ons in 2023 daarbij blijft steunen, want de toekomst heeft jou nodig!

Andy Palmen
Hartelijke groet,

Andy Palmen
Directeur Greenpeace Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten