woensdag 5 januari 2022

 

Vluchtelingenwerk
Steun ons >>
Beste Brigitte,
Zo bijzonder: wij waren erbij toen de Syrische Mohamad, na ruim twintig zenuwslopende maanden, zijn gezin weer in zijn armen sloot. Bekijk de prachtige beelden van de hereniging op Schiphol. Wil jij helpen om andere verscheurde gezinnen weer samen te brengen? Lees dan meer over onze crowdfundingsactie. Verder vind je in deze nieuwsbrief onze reactie op het regeerakkoord en de belangrijkste uitkomsten van ons onderzoek naar de 21 noodopvanglocaties die Nederland inmiddels telt. De leefomstandigheden in deze tijdelijke locaties schiet ernstig tekort.
​​​​​​​
Wist je trouwens dat leerlingen uit heel Nederland de afgelopen weken in de pen klommen voor vluchtelingkinderen? Zij schreven, samen met hun klasgenoten, lieve berichten op een grote wenskaart. Onze ambassadeur Mo Hersi bracht de kaarten langs bij verschillende azc’s en dat zorgde voor heel veel blije gezichtjes. Tot slot deelt de Iraanse Parisa haar ode aan Rotterdam, die stad die net als zijzelf nooit kapot ging.
​​​​​​​
We wensen je een gezellige jaarwisseling toe en veel voorspoed voor 2022!
​​​​​​​
Mohamads gezinshereniging
VluchtelingenWerk was erbij toen Mohamad zijn vrouw en kinderen weer terug zag op Schiphol. Bekijk de hartverwarmende ontmoeting met zijn gezin.
‘Het was zo fijn om hen eindelijk in mijn armen te sluiten!’
Help mee!
Verscheurde gezinnen weer samenbrengen voor vluchtelingen is de kers op de taart van ons werk. Maar daar hebben we jouw hulp hard bij nodig. Help mee gezinnen te herenigen en doneer voor vluchtelingen zoals Mohamad. En vraag je geliefden en vrienden hetzelfde te doen. 
Help een gezin >
Reactie op coalitieakkoord 
De experts van VluchtelingenWerk namen het nieuwe regeerakkoord onder de loep: wat zijn de gevolgen voor vluchtelingen? We zijn positief over de ambities van het kabinet om de grote problemen rondom de opvang en asielprocedure op te lossen, maar hebben ook veel zorgen.
Onze reactie op de belangrijkste onderwerpen op een rij
Ondermaatse noodopvang 
Wij onderzochten de leefomstandigheden van 5.000 asielzoekers in 21 noodopvanglocaties. Het resultaat is ontluisterend. Vluchtelingen, waaronder kinderen, verblijven in grote evenementenhallen en tenten. Er is ernstig gebrek aan privacy, warmte en veiligheid.
'Als iemand naar het toilet gaat, worden daar 72 mensen van wakker.'
Blije gezichtjes door kaartenactie
'Ik wens jullie een supermooi leven en een nieuwe start in ons land', schrijft leerling Rumaya op haar wenskaart voor vluchtelingkinderen. De afgelopen weken deden tientallen scholen in Nederland mee aan onze kaartenactie om kinderen in azc’s een warm hart toe te dragen. Ambassadeur Mo Hersi bracht een deel van die vrolijke kaarten naar azc Grave. 
Bekijk de reactie van de vluchtelingkinderen op de wenskaarten!
Parisa’s speciale plek 
Acht jaar geleden vluchtte Parisa samen met haar twee kinderen naar Nederland. Hier voegde ze zich bij haar man, die in Iran niet langer veilig was als politiek activist. De keuze voor haar gezin was vanzelfsprekend, toch voelde Parisa zich tot op het bot verscheurd. De stad Rotterdam hielp haar er bovenop. ‘Net als ik ging deze stad ooit kapot. Maar het gaat me lukken, net zoals het háár ook gelukt is.’
Parisa: ‘Rotterdam is mijn "powervrouw"’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten