woensdag 5 januari 2022

 


 
 
Huizen van honderdduizenden mensen weggevaagd
 
Je hoort er weinig over in het nieuws, maar in de Filipijnen heeft zich een grote ramp voltrokken. Donderdag kwam supertyfoon Rai (lokaal bekend als tyfoon Odette) aan land in het oosten van de Filipijnen. Het was de sterkste tyfoon van dit jaar op de Filipijnen. De tyfoon en de daaropvolgende overstromingen hebben ervoor gezorgd dat infrastructuur, stroomvoorziening, drinkwatervoorziening en landbouwgrond vernietigd zijn.

“Reddingsteams van het Rode Kruis zien dat huizen, ziekenhuizen en scholen totaal zijn verwoest”, zegt Richard Gordon, hoofd van het Rode Kruis op de Filipijnen. “De inwoners van de Filipijnen zijn veerkrachtig, maar nu zij alles zijn verloren door de tyfoon, is er internationale steun nodig om honderdduizenden mensen te helpen om hun huis en hun leven weer op te bouwen.”

B. Flint, jij kunt de slachtoffers helpen. Met een gift van € 35 geef je bijvoorbeeld 4 personen een voedselpakket waarvan ze een maand lang kunnen eten. In 2021 vonden meer dan 300 natuurrampen plaats, maar net als deze ramp haalde een groot deel van deze rampen nauwelijks het nieuws.

Help de mensen in de Filipijnen.
 
Doneer nu
 
 
 
Voor het steunen van onze hulpverlening in de Filipijnen kun je jouw donatie ook overmaken naar rekeningnummer NL83 0000 0068 68 onder vermelding van "Filipijnen".

 
Het Nederlandse Rode Kruis  

Huizen van honderdduizenden mensen weggevaagd

E-mail in browser openen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten