maandag 20 september 2021

Bescherm onze kwetsbare natuur 

Headerfoto:Greenpeace Nederland
Beste Brigitte,
 
Ik mail je omdat op dit moment onze actievoerders zich op het dak van de Tweede Kamer begeven. Met als doel: erbovenop zitten. Niet omdat het uitzicht daar zo geweldig is, maar omdat we zo symbolisch én daadkrachtig willen laten zien dat wij ERBOVENOP zitten. 

Bovenop de politiek die maatregelen moet nemen om onze kwetsbare natuur te beschermen, maar dat al jaren niet doet. We hebben geen tijd meer. De politiek moet NU in actie komen!

 >> Lees meer over de actie <<
 

Geen extra maatregelen? Dan gaan we naar de rechter

In mei dit jaar hebben we de Staat gesommeerd: kom snel met drastische extra maatregelen om stikstof te verminderen en onze kwetsbare Nederlandse natuur te beschermen en herstellen. Gebeurt dat niet, dan stappen we naar de rechter. 

Maar liever doen we dan natuurlijk niet. Daarom organiseerden we een persconferentie, spraken we met kamerleden, politici én de top van het ministerie van LNV. We lanceerden een petitie (al 45.000x getekend!), stonden met een tekstkar voor de Tweede Kamer én plaatsten een paginagrote advertentie in de landelijke kranten.

Maar nog steeds blijft het akelig stil. Daarom gaan we nu een stapje verder. Of eigenlijk, hoger. Jij kunt het geheel kracht bij zetten door online de druk op de politici op te voeren. 
Doe online mee met de actie


Met vriendelijke groet,

Hilde-Anna de Vries 
Campagneleider #natuurzaak

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten