donderdag 21 mei 2020

Vandaag is wereldbijendag!



Vandaag is wereldbijendag!
Beste mevrouw Brigitte Flint,
Het ecosysteem op aarde hangt samen met biodiversiteit. Het beschermen van deze biodiversiteit gaat ons allemaal aan en is ook nodig voor onze voedselvoorziening. Met nectar- en pollenrijke bloemen, insectenhotels en niet te vergeten een drinkplaats kunnen we hardwerkende bestuivers een handje helpen.

Ook door het aanschaffen van biologische producten, beschermen we (wilde) bijen en andere insecten, omdat er geen pesticiden ingezet worden in de biologische landbouw. Dit geldt niet alleen voor voedsel, maar ook voor de teelt van biologisch katoen voor kleding.

 Met vriendelijke groeten,
het Waschbär-team

100 % biologisch: natuurlijk textiel gemaakt van puur biologisch katoen
Wij verwerken alleen gecertificeerd biologisch katoen voor ons textiel uit puur katoen. Biologische landbouw is niet alleen goed voor het milieu en het klimaat, het beschermt naast de landbewerkers ook (wilde) bijen en andere insecten tegen de gevolgen van het massale gebruik van pesticiden, zoals in de conventionele katoenteelt gebruikelijk is.

Meer informatie

Hoe functioneert klimaatbescherming door CO₂-compensatie?
Wat is virtueel water en hoe verklein je je watervoetafdruk?
Weet jij in welke producten veel virtueel water zit? Afhankelijk van welke producten je koopt en waar ze vandaan komen, kun je je waterverbruik aanzienlijk verminderen.

Meer informatie

Do it yourself: Bijendrinkbak
Waschbär Magazin
Na de melding van massale insectensterfte in de media wil iedereen graag de bijen helpen. Dit kan door het consumeren van biologische producten, het zaaien van bloemenweides en het bouwen en plaatsen van insectenhotels. Maar wat veel mensen niet weten, is dat insecten ook water nodig hebben. Vooral in het voorjaar en bij extreme hitte is een permanente beschikking over water van levensbelang. Wij vertellen je waar je op moet letten bij een DIY-bijendrinkbak.
Meer informatie


10 jaar Waschbär Eco-Shop jubileum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten