vrijdag 13 januari 2017

Team Spoedacties Amnesty International

©Een vluchteling in de vrieskou © STR/AFP/Getty Images
Europa beloofde onderdak, maar laat vluchtelingen in Griekenland in de kou staan. Letterlijk. Ze zitten daar vast door het onmenselijke beleid van de Europese Unie.

Vrouwen, mannen en kinderen moeten zien te overleven in met sneeuw bedekte tenten met temperaturen rond het vriespunt. Op de drempel van Europa laten de regeringsleiders hen in de kou staan. Welke samenleving gaat zo met mensen om?

Sinds in maart 2016 de EU een deal sloot met Turkije, hebben de Europese leiders asielzoekers vastgezet op de Griekse eilanden. Zij gingen ervan uit dat ze deze mensen naar Turkije konden terugsturen, in de ijdele hoop dat daar hun rechten worden gerespecteerd. Maar van terugkeer is nauwelijks sprake. Nu zitten asielzoekers vast in overvolle tentenkampen. De omstandigheden zijn er erbarmelijk. De mensen zijn de wanhoop nabij. Hun angst groeit, hun hoop is de grond in geslagen.

Roep premier Rutte en voorzitter van de Europese Commissie Juncker op om asielzoekers in Griekenland onmiddellijk een warm onderkomen te bieden!
Teken nu de petitie!

Beste Brigitte,

Bedankt dat je actie hebt gevoerd voor asielzoekers op de Griekse eilanden.

We zetten je (achter)naam onder de petitie en sturen deze binnen enkele dagen naar premier Rutte en voorzitter Juncker van de Europese Commissie. We vragen hen om asielzoekers op de Griekse eilanden onmiddellijk een warm onderkomen te bieden.


Met vriendelijke groet,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten