maandag 26 april 2021

Waschbaer

 

Waschbär Eco-Shop Dames Heren Kinderen Huishouden Wonen SALE
Waschbär Eco-Shop

#whomademyclothes

Beste mevrouw Brigitte Flint,
Vandaag is het Fashion Revolution Day. Op deze dag worden de mensen herdacht die 8 jaar geleden bij de instorting van de textielfabriek Rana Plaza in Bangladesh zijn omgekomen of gewond zijn geraakt. Het is een dag waarop gepleit wordt voor betere veiligheidsnormen en eerlijke arbeidsomstandigheden. Het is ook een dag die ons eraan herinnert dat we nog steeds moeten opkomen voor die revolutie in de textielindustrie en daarbij helpt de vraag "Wie heeft eigenlijk mijn kleding gemaakt?".



De Fashion Revolution-campagne "Who made my clothes" geeft de vele mensen die in de textielindustrie werken een gezicht. Daarom doen wij ook dit jaar weer mee. Het gaat om meer transparantie in de mode-industrie, voor een systematische verbetering van de mensenrechten en milieubescherming in de textielbranche.


De positieve ontwikkeling vindt langzaam plaats. Te langzaam vinden wij, er is een grote omslag nodig. Daarom richten we ons niet alleen op opvallende campagnes zoals de Fashion Revolution Week, maar zetten we ons als lid van de Fair Wear Foundation continu in voor faire en humane arbeidsomstandigheden in de confectieateliers van onze leveranciers.






Deze faire verbintenis is in de aanhoudende coronacrisis belangrijker dan ooit. Wij annuleren geen leveringen en zetten onze partners niet onder druk als onze bestellingen door plaatselijke lockdowns of quarantainevoorschriften niet binnen de afgesproken termijn verwerkt kunnen worden, waardoor de levering vertraging oploopt. Want net als wij hebben onze leveranciers en hun medewerkers immers te maken met de pandemie en de gevolgen ervan.



Vorige week ontvingen we foto's uit het confectieatelier van een leverancier in Turkije, die ons sinds 2018 belevert en gespecialiseerd is in het naaien van jeans en andere casual kleding.
De medewerkers geven met masker op, het antwoord op de Fashion-Revolution-vraag: "I made your clothes".





Steun de verandering in de mode- en textielindustrie en de mensen die hun brood verdienen met het maken van kleding. Koop bewust en vraag jezelf steeds weer af:

„Who made my clothes?“

Met vriendelijke groet, 
 het Waschbär team



Circulaire mode — de oplossing voor een duurzame kledingindustrie?
De kledingindustrie is gebaseerd op het concept 'Fast Fashion', zogenaamde snelle mode. Met circulaire mode kunnen we daar verandering in brengen. Wat houdt dit precies in? Ontdek hier meer over het principe van een circulaire economie binnen de modewereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten