donderdag 24 december 2020

Ook in 2021 mag niemand onze groene toekomst parkeren / Greenpeace

 



Ik wens je een groen en gezond 2021!

Anna Schoemakers 
Directeur Greenpeace Nederland

Zullen we ook in 2021 vasthouden aan wat écht belangrijk is?

© Greenpeace
Beste Brigitte,
 
Geen feestjes, geen knuffels. Maar dankzij jou hebben we wel degelijk iets te vieren, kijk maar hieronder. Waar ik ook blij van word, is onze collectieve herwaardering voor de natuur. Die staat in schril contrast met wat ik overheden en bedrijven zie doen: corona aangrijpen als excuus om de crisis waarin de aarde verkeert, te parkeren. Ik wil dat ze daar ook in 2021 niet mee wegkomen, mag ik opnieuw op je rekenen?

3 overwinningen dankzij jou

1. Hoop voor de Amazone

© Diego Baravelli / Greenpeace

In het immense leefgebied van de Karipuna-Amazonebewoners is dit jaar de helft minder bos verwoest dan in alle voorgaande jaren. Een overwinning waar we keihard aan hebben gewerkt. De Amazone wordt door bosbranden en illegale houtkap ernstig bedreigd. Dat gaat ons allemaal aan: als we dit regenwoud verliezen, verliezen we de strijd tegen klimaatverandering. Met jouw steun kunnen we dóórgaan. Net zolang tot de hele Amazone beschermd is. 

Ja, ik wil de Amazone beschermen

2. Eindelijk: het eerste VN-Oceanenverdrag

© Abbie Trayler-Smith / Greenpeace
Op dit moment is nog maar 2% van onze oceanen en zeeën beschermd tegen verwoesting en plundering. Na decennia van Greenpeace-acties, gesteund door miljoenen bezorgde mensen zoals jij, werkt de VN nu aan het eerste Oceanenverdrag. Medio 2021 staat de beslissende onderhandelingsronde gepland. Greenpeace blijft wereldleiders onder druk zetten zodat het een effectief verdrag wordt en geen papieren tijger. 

Met deze ‘ecodiensten’ houden de oceanen jou in leven
 

3. Statiegeld op plastic flesjes: nu de rest nog

© Tim Aubry / Greenpeace
Per 1 juli 2021 is het zover: € 0,15 statiegeld op kleine plastic flesjes waarvan er nu nog jaarlijks 90 miljoen in de natuur belanden – dat is per minuut bijna een vrachtwagenlading vol. Op 12.000 plekken door heel Nederland, van supermarkt tot treinstation, kun je straks je flesje inleveren. Met jouw steun blijven wij ook de bronnen van al het andere wegwerplastic aanpakken: de Nestlé’s en Unilevers van deze wereld.

Doneer om wegwerpplastic de wereld uit te krijgen

Ook in 2021 mag niemand onze groene toekomst parkeren

Samen met jou gaan we dóór. Net zolang tot het klimaat, de bossen en oceanen beschermd zijn. Een extra bijdrage is meer dan ooit welkom, hoe klein of groot ook. Dankjewel! 
Ik help graag extra mee

Geen opmerkingen:

Een reactie posten