zondag 15 november 2020

Stem nu op het Gouden Windei 2020


Stem nu op het Gouden Windei 2020


Wordt dit bericht niet goed weergegeven? Klik dan hier
Logo Foodwatch

 


Beste foodwatcher,

Het Gouden Windei is onze jaarlijkse verkiezing voor het meest misleidende voedselproduct. Dankzij jullie inzendingen via het Meldpunt Misleiding en het doen van onderzoek hebben we een omvangrijke selectieprocedure gehad. Maar het is gelukt, we hebben vijf producten genomineerd. Nu is het aan jou om met je stem te bepalen wie wint! 

Wordt het Appelsientje Vers geperst, Be-Kind Protein, Nutella Cups, Philadelphia truffel of Zonnatura Groene thee açai?



GOUDEN WINDEI 2020






STEM NU ››



De 'versuitstraling' van Appelsientje Vers geperst sinaasappel in het koelschap rechtvaardigt de hogere prijs ten opzichte van de ongekoelde variant in een pak niet. Vers geperst is (ook) sap uit concentraat en maanden houdbaar. Hier is niets vers aan!

Stem op Appelsientje Vers geperst van Riedel!


Be-Kind Protein van Mars speelt in op ‘sportiviteit’ en ‘gezondheid’. Maar deze protein bar bestaat voor de helft uit vet en suiker. Daarvoor moet je inderdaad lang sporten om gezond te blijven.

Stem op Be-Kind Protein van Mars!


Gerekend per 1 kilo product is er een prijsverschil van meer dan 15 euro tussen Ferrero's Nutella Cups en Nutella in een pot (van 400 gram). Daarnaast is al dat wegwerpplastic slecht nieuws voor de planeet. 

Stem op Nutella Cups van Ferrero!


Andere voedingsmiddelen ‘met truffel’ bevatten tot ruim 50x meer truffel. Doordat Mondelez hun Philadelphia truffel in een kleiner kuipje dan de overige varianten stoppen, lijkt de truffelversie niet veel duurder. Dat is hij wel. Dubbel misleid!

Stem op Philadelphia truffel van Mondelez!


Groots in woord en beeld op de voorkant van de verpakking, amper qua inhoud: het lok-ingrediënt. Ontzettend weinig Açai-bes in deze Zonnatura Groene thee Açai, wel 40% van de goedkopere Aronia-bes.  

Stem op Zonnatura Groene thee Açai van Wessanen!


Deel de Gouden Windei verkiezing met zoveel mogelijk vrienden, familie en collega's! Hoe meer mensen er stemmen, hoe groter de druk op de voedingsindustrie om eindelijk eens een keer eerlijker te worden. Alvast heel erg bedankt!


Deel via:



Twitter
Facebook
LinkedIn
Whatsapp



Met vriendelijke groet,

Frank Lindner, Campaigner



P.S. Ook de Gouden Windei verkiezing wordt mogelijk gemaakt door onze trouwe donateurs. Met bijvoorbeeld 6 euro per maand draag je bij aan al onze campagnes tegen misleidende voedselmarketing. Help je mee? Word donateur!


Stem nu op het Gouden Windei 2020


Wordt dit bericht niet goed weergegeven? Klik dan hier
Logo Foodwatch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten