donderdag 24 oktober 2019

Laat oorlogshelden als Farhad niet in de steek!

header image



We spraken de Afghaanse tolk Farhad die uitgezet dreigt te worden. Een ontroerend interview over radeloosheid en licht in de duisternis: ‘De mensen die achter mij staan geven mij weer kracht, door hen sta ik sterker.' We worden gesterkt in onze strijd voor vluchtelingen als Farhad door al die mensen die tot nu toe ons Online Manifest tekenden!


Teken het manifest!



Laat oorlogshelden als Farhad niet in de steek!

'In Afghanistan word ik gedood en verdwijnt mijn lichaam.' Na dertien jaar getolkt te hebben voor de internationale troepen, dreigt de Afghaanse tolk Farhad (37) door de Nederlandse overheid uitgezet te worden naar Afghanistan. Samen met organisaties als de  vakbonden voor defensiepersoneel roepen we de minister op om Farhad te beschermen.
​​​​​​​
Farhad vertelt zijn verhaal


foto van Abdeluheb Choho



Een hartenregen voor vluchtelingen​​​​​​​

Heb jij ons Online Manifest al getekend? Al ruim 7.000 mensen lieten hun hart spreken voor vluchtelingen. Ze gaven hiermee een signaal af dat ze vinden dat vluchtelingen een veilige plek moeten krijgen: online en in onze maatschappij. Draag ook bij aan het positieve geluid!
​​​​​​​
​​​​​​​
Teken nu ons Manifest


vluchtelingen in opvang



Bomvolle asielzoekerscentra

De opvangcentra voor asielzoekers zitten momenteel ‘bomvol’, laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) vandaag weten. Wij menen dat de wachttijden voor de asielprocedure een grote oorzaak zijn. Het duurt nu gemiddeld tien maanden voordat een asielaanvraag in behandeling wordt genomen. Hoe moeten vluchtelingen succesvol integreren als ze zo lang in de wachtstand leven?
​​​​​​​
Meer achtergrond over wachttijden


Veertig jaar vol verhalen



Bahreinse Ali Mohammed een jaar gevangen

De Bahreinse asielzoeker Ali Mohammed zit deze week al een jaar in een Bahreinse cel. Vorig jaar is Ali Mohammed direct gearresteerd, nadat hij door Nederland is uitgezet. Sindsdien is hij in Bahrein tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld en is deze straf ook in hoger beroep bevestigd.
​​​​​​​
Meer over Ali Mohammed​​​​​​​


image



De voorvechters in het zonnetje

Hulde aan de voorvechters die zich de afgelopen 40 jaar belangeloos hebben ingezet voor vluchtelingen! We vroegen onze ambassadeurs, vrijwilligers en andere voorvechters: waarom heb jij hart voor vluchtelingen? ‘Vluchtelingen zijn ook mensen!’
​​​​​​​
Video met onze voorvechters

Geen opmerkingen:

Een reactie posten