maandag 15 mei 2017

TextielMuseum Tilburg ontvangt Museumprijs 2017


TextielMuseum Tilburg ontvangt Museumprijs 2017
V.l.n.r. Siebe Weide (directeur Museumvereniging),Errol van de Werdt (directeur TextielMuseum), Adriana Esmeijer (directeur Cultuurfonds) en Jeroen Branderhorst (BankGiro Loterij)

De grootste publieksprijs van Nederland, de BankGiro Loterij Museumprijs, gaat dit jaar naar het TextielMuseum in Tilburg. Het museum krijgt de prijs in de categorie Mode & Design. De Museumprijs bestaat uit een geldbedrag van €100.000. Bijna 81.000 mensen stemden op de prijs.

Laureaten Zilveren Anjer 2017

De Zilveren Anjer 2017 is toegekend aan aan Jan Buisman uit Den Haag, Elise Wessels – van Houdt uit Amsterdam en Pieter Breuker uit Feanwâlden. De onderscheiding wordt jaarlijks toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of de natuur in Nederland.
Laureaten Zilveren Anjer 2017

Prijs voor Kust op Kracht

Kust op Kracht kreeg de Culturele Prijs Noord-Holland. Voor het project werkten de provincie, gemeenten, natuurorganisaties en ondernemers samen om het gebied tussen Camperduin, Petten en Callantsoog aantrekkelijker te maken. Dit door onder meer de aanleg van fietspaden en uitkijkpunten.
Prijs voor Kust op Kracht
Nieuw uitkijkpunt bij Callantsoog

Ereveld vol leven

Op 1 mei 2017 kwam Nationaal Ereveld Loenen tot leven. Hier liggen honderden oorlogsslachtoffers begraven. Vertegenwoordigd door leeftijdsgenoten kregen zij een gezicht. Het resultaat was een indrukwekkend meanderend pad van mensen naast de grafstenen. RTL4 maakte een documentaire over de herdenking.
Ereveld vol leven



Nationale Molendag

Op zaterdag 13 en zondag 14 mei is het Nationale Molendag. Dit weekend vormt de uitgelezen kans om een molen in de buurt van binnen te bekijken. Ruim 900 molens door het hele land zullen draaien en/of malen en het merendeel van deze molens zetten de deuren open.
Nationale Molendag


Gratis kaarten Holland Festival

In 2017 viert het Holland Festival zijn 70-jarig bestaan. Het festival is met grote regelmaat ondersteund door het Cultuurfonds. Dit jaar ondersteunen wij de uitvoering van MANTRA door Lucas en Arthur Jussen en het Weeshuis van het Holland Festival. Het Cultuurfonds mag 3 x 2 kaarten weggeven voor de uitvoering MANTRA op 24 juni in het Concertgebouw in Amsterdam.
Gratis kaarten Holland Festival




facebook twitter youtube anbi cbf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten