donderdag 9 mei 2024

Geen toekomst zonder natuur / Greenpeace

 

Geen toekomst zonder natuur

We waren in de rechtbank om de Staat tot een stikstofaanpak te laten komen.
 
Ik vond het intens in de rechtbank eind vorige week. Na jarenlang praten, actievoeren, alternatieven aandragen en gesprekken voeren met boeren, topambtenaren en ministers, bleek het nodig om de Staat te treffen in een kort geding. Als laatste middel om de meest kwetsbare natuur te redden door de stikstofneerslag terug te dringen.

Waarom het zo intens was? Omdat ik me rot ben geschrokken dat de Staat in zijn pleidooi stelt dat het redden van de meest kwetsbare natuur niet haalbaar is. En daarmee deze natuur in feite opgeeft. In plaats van zich maximaal in te spannen om zo veel mogelijk te redden.

Greenpeace Nederland vraagt niet het onmogelijke van de overheid. Wél het maximaal haalbare. Er is veel meer mogelijk om de natuur te redden dan wat er nu gebeurt. En er is heel veel meer nodig, omdat de Staat anders de wet blijft overtreden.
 
Uitspraak begin juni 
Rond 6 juni is de uitspraak. Ik ben ontzettend benieuwd. Eind dit jaar volgt natuurlijk ook nog de bodemprocedure. Wij zullen er echt alles aan doen om de natuur te redden. Zonder natuur, geen toekomst.
Sluit je aan als medestander

Duik mee in het donkerste gedeelte van onze oceaan

Video over wat er aan de hand is in de diepzee
© Studio Yoko  / Greenpeace
De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Dat zie je als je afdaalt in de diepzee. In deze kwetsbare en miljoenen jaren oude onderwaterwereld worden nog altijd nieuwe diersoorten ontdekt.
Duik met ons mee

Gevraagd: jouw mening over de luchtvaart

De luchtvaartsector heeft een groot aandeel in de wereldwijde CO2-uitstoot. Schiphol moet nu maatregelen nemen en gaan krimpen, zegt de minister. We willen graag jouw mening weten over de luchtvaart.
Wat vind jij ervan dat Schiphol het aantal vluchten moet verminderen?

Goed nieuws

Slecht nieuws

Weet ik niet


Extra portie groen

🐙 Dit onheil hangt octopus Casper boven het hoofd…

✍️ Bescherm de wonderen van de diepzee. Teken de petitie!

🌳 We bouwen een epische boom voor de Klimaatmars op de Zuidas eind deze maand. Heb je zin om mee te vlechten?

🏭 Hoe kan het dat Nederland 20 jaar achterloopt met het meten van Tata Steel's uitstoot? Deze reconstructie van Follow The Money geeft je het antwoord.

🤓 Dit zijn jouw successen! Lees nu het jaarverslag van Greenpeace Nederland.

🥗 WIN! Ik mag twee kookboeken van Lisa goes Vegan weggeven. Stuur een mailtje naar redactie@greenpeace.nl met de onderwerpsregel: 'Lisa goes Vegan' en ik gooi je in de tombola. Alleen winnaars ontvangen bericht.

🦗 En, ben jij ook zo benieuwd hoeveel royalty’s een tjirpende krekel en een fluitende vogel inmiddels hebben opgestreken?

Andy Palmen
Met vriendelijke groet,

Andy Palmen
Directeur Greenpeace Nederland
Help mee. Doneer nu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten