woensdag 22 mei 2019

Ivo van Hove regisseert Isabelle Huppert

Regisseur Ivo van Hove van Internationaal Theater Amsterdam werkt in 2020 samen met de Franse steractrice Isabelle Huppert. Huppert, nu in de bioscoop te zien in de thriller Greta, speelt de rol van de moeder in het stuk The Glass Menagerie van Tennessee Williams (1944), in regie van Van Hove bij het Théâtre de l’Odéon in Parijs. 
Isabelle Huppert als de Schotse koningin Maria Stuart. Beeld Lucie Jansch
Dit najaar is Huppert al in Amsterdam op toneel te zien in de titelrol van de voorstelling Mary Said What She Said. Die productie, in regie van de gerenommeerde multimediatheatermaker Robert Wilson, gaat op 22 mei in première in het Théâtre de la Ville in Parijs, in coproductie met Internationaal Theater Amsterdam. ITA haalt deze voorstelling, met muziek van componist Ludovico Einaudi, van 19 tot en met 22 september naar de Amsterdamse stadsschouwburg. Huppert speelt hierin de Schotse koningin Maria Stuart (1542-1587), ook wel bekend als Mary, Queen of Scots. 
Mary Said What She Said, een stuk van de Amerikaanse toneelschrijver Darryl Pinckney, speelt zich af in 1587, op de avond van Mary’s executie. De katholieke Mary is door de protestantse koningin Elizabeth ter dood veroordeeld. In het stuk blikt ze terug op haar stormachtige leven, haar rampzalige huwelijken en negentien jaar in gevangenschap. Komende zomer wijdt filmmuseum Eye in Amsterdam bovendien zijn jaarlijkse retrospectief aan de Franse actrice.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten