donderdag 25 augustus 2016

van Amnesty international / Filipijnen

Sinds het aantreden van president Duterte eind juni zijn honderden mensen om het leven gebracht door politieagenten en burgerwachten.

Verdachten van drugshandel op grote schaal omgebracht
In een speech die Duterte tijdens zijn verkiezingscampagne op de nationale televisie gaf, spoorde hij de bevolking aan hun burgerplicht te vervullen en verdachten van drugscriminaliteit op te pakken of te vermoorden. Hij loofde daar zelfs een beloning voor uit.

Sinds hij president is, heeft Durarte zijn belofte drugscriminaliteit uit te roeien meermaals herhaald. Ook riep hij de politie op hun inspanningen op te voeren met de woorden: 'We zullen niet stoppen totdat de laatste drugsbaas, de laatste financier en de laatste drugsdealer zich hebben overgegeven of achter de tralies zitten - of onder de grond als ze daarom vragen'.

Beleid president resulteert in honderden doden
Inmiddels hebben de politie en burgerwachten honderden mensen gedood die als verdachten in drugszaken worden beschouwd. Meer dan 120 van hen zijn nog niet geïdentificeerd. Het buitensporige geweld dat de politie gebruikt is zeer verontrustend en druist in tegen internationale regels.

Vraag de autoriteiten van de Filippijnen om de moorden te veroordelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten