zondag 14 augustus 2016

foodwatcher / bericht


BBQ-sauzen bevatten gemiddeld maar liefst 7 suikerklontjes per 100 ml
Lieve foodwatcher,
We hebben onderzoek gedaan naar barbecuesauzen. En wat blijkt? Barbecuesauzen zitten boordevol suiker. Er zit gemiddeld maar liefst 30 gram suiker per 100 ml saus; dat zijn zeven suikerklontjes! Zo leg jij ongemerkt anderhalf klontje suiker op je grilworst of (vega)burger!
Daarmee zijn deze gesuikerde sauzen een typisch voorbeeld van wat je tegenwoordig aan eten in de supermarkt vindt; er wordt veel te veel suiker toegevoegd. Er zijn weliswaar toezeggingen van de sauzenfabrikanten over een suikerreductie, maar die stellen amper iets voor. Toch houdt de voedingsindustrie onze minister hiermee zoet.



Voedingsindustrie schendt eigen afspraken kindermarketing junkfood
Afgelopen week maakte de voedingsindustrie bekend dat dit jaar meer bedrijven reclame maken voor junkfood gericht op kinderen, in strijd met de regels van de Reclame Code. Deze regels zijn zelf door de voedingsindustrie geschreven en stellen amper iets voor. De industrie erkent dus in toenemende mate zich niet te houden aan de eigen slappe regels. Hoog tijd dat de politiek in actie komt, vindt foodwatch.




Succes: Ook Xenos stopt met omstreden kleurstoffen
Na Action, Lidl, Albert Heijn en Jumbo stopt nu ook Xenos met het gebruik van de omstreden kleurstoffen van de Southampton Six. Dat heeft Xenos aan foodwatch toegezegd. Xenos stopt gefaseerd met de kleurstoffen, waarbij het grootste deel van de producten eind dit jaar vervangen zal zijn en uiteindelijk eind 2017 Xenos geheel vrij is van producten met de kleurstoffen.



Hartelijke groet!

Ilse Griek
Directeur, foodwatch Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten