zondag 14 juli 2013

Bio aan Zee week 28

 Zonovergoten dagen sinds donderdag vorige week. En wat doe je dan als je koeien hebt? Hooien natuurlijk. Ruim vijf kilometer dijk hebben we in de afgelopen dagen gehooid. Superkwaliteit. De inspanning liegt er niet om, maar in een goed samenspel met de loonwerkers hebben we gisteren de oogst binnen gereden. Sinds lange tijd stond ik ’s morgens weer om 6 uur op de dijk. Opnieuw heb ik ontdekt wat je mist als je ’s morgen binnen zit, of nog op bed ligt. Je mist een heerlijk fris ontwaken en de kracht van de opkomende zon die de aarde verwarmt en ervoor zorgt dat alles op het land gaat rijpen tot vruchten en zaad.


Deze week van Peet de Krom van de Kromme Lepel uit Lepelstraat voor de tweede keer Spekbonen in de bestellijst. Vorige week stonden ze er ook in, alleen vielen ze niet echt op. Dus nu met een plaatje.
In de Kas heeft Peet spekbonen staan. Ze worden ook wel Stokslabonen genoemd. Spekbonen zijn een vlezige variant van sperziebonen. Ze hebben de lengte van snijbonen. Ze worden vooral in Noord Nederland en Duitsland gegeten. Soms met gebakken spekjes, vandaar waarschijnlijk de naam.
Ineke is écht weg van sperziebonen, we hebben nu al twee keer Spekbonen gegeten. Het menu bestond uit Nieuwe Frieslanders, malse runderlapjes en een niet te versmaden jus. Basic, maar wel lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten