maandag 3 juni 2024

De diepzee is in groot gevaar

 

F
T
Y
I
NIEUWS  |  OVER GREENPEACE  |   JAARVERSLAGEN  |   SUCCESSEN  |  ONDER

De diepzee is in groot gevaar

???
Afbeelding: pannenkoekvleermuisvis 

Beste Brigitte,
Heb je weleens gehoord van de pannenkoekvleermuisvis? Dat unieke beestje gebruikt zijn vinnen om over de zeebodem te ‘lopen’. De vis leeft honderden meters onder de zeespiegel…en verkeert in groot gevaar. Mijnbouwbedrijven willen zijn leefgebied ploegen, op zoek naar metalen. Jij hebt onze petitie al ondertekend. Fantastisch!

Je kunt jouw oproep aan de politiek kracht bijzetten door via onze website (gratis) een kaartje te sturen naar Den Haag. Doe je mee?

Ook dolfijnen en walvissen zijn slachtoffer

We weten meer over het oppervlak van de maan dan over de mysterieuze diepzee. Wat we wel weten: diepzeemijnbouw is desastreus voor alles wat daar leeft. Ook voor onder andere dolfijnen en walvissen, die last hebben van het lawaai. Hoogstwaarschijnlijk volgend jaar bepalen overheden of mijnbouw in de diepzee wordt toegestaan. Nederland kan nog tegenstemmen. Als we allemaal van ons laten horen, moeten onze politici wel luisteren. 

Kies jouw favoriete diepzeedier uit

Deze kaartjes van de meeste diepzeedieren versturen we naar de betrokken ministeries
Via onze website kies je een afbeelding van jouw favoriete diepzeedier: wij zorgen dat jouw kaartje wordt bezorgd bij een van de betrokken ministeries. Die extra druk is zó belangrijk. Samen kunnen we diepzeemijnbouw stoppen, nog voordat het begint.
Ja, ik stuur een kaartje!

Wat is er aan de hand in de diepzee?

Video over wat er aan de hand is in de diepzee

Sascha Landshoff
Alvast hartelijk dank! Samen boeken we succes.

Sascha Landshoff
Campagneleider Natuur


Geen opmerkingen:

Een reactie posten