dinsdag 12 maart 2024

Tata Steel stoot uit, de overheid kijkt weg

 

Tata Steel stoot uit, de overheid kijkt weg

Opslag steenkool op het terrein van de staalfabriek van Tata Steel.
© Marten van Dijl / Greenpeace

 
Al meer dan 100 jaar vervuilt en vergiftigt Tata Steel ons water, onze lucht en ons land. En de overheid kijkt gewoon weg. Ondanks al die omwonenden die al jaren in actie komen en wetenschappers die alarmerende bevindingen delen.

Het kabinet onderhandelt momenteel met Tata Steel over de toekomst van de staalfabriek. Dit is hét moment om in actie te komen! Onze eisen aan de minister van Economische Zaken en Klimaat:
  • Sluit nu de meest ziekmakende onderdelen
  • Tata Steel moet voor 2030 stoppen met kolen, net als elektriciteitscentrales
Jij kunt de eisen aan minister Adriaansens kracht bijzetten door onze open brief te ondertekenen. Al 12.000 mensen gingen je voor. Doe je mee?
Ja, ik teken nu!

Zij-aan-zij met omwonenden van grote vervuilers

Protest, op het terrein van Tata Steel, in juni 2023 tegen de vervuiling van Tata Steel.
© Tengbeh Kamara / Greenpeace

Naast Tata Steel ligt ook chemiebedrijf Chemours onder vuur vanwege de gezondheidsschade die zij omwonenden toebrengt. Omwonenden van beide bedrijven deden met advocaat Bénédicte Ficq aangifte, waarna het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek instelde.

Om de omwonenden te steunen, sluit Greenpeace Nederland zich aan bij de aangifte tegen Chemours en Tata Steel. Die grote vervuilers brengen niet alleen de volksgezondheid in gevaar, maar ook de natuur en het klimaat.
Daarom doen we aangifte

Geef haat geen macht

Geef haat geen macht!
© Platform Stop Racisme & Fascisme
Op zondag 17 maart gaat het Platform Stop Racisme & Fascisme de straat op in Den Haag. De organisatoren willen duidelijk maken dat we niet willen leven in een land waar extreemrechts regeert.

Doe jij ook mee? Samen staan we op tegen racisme, antisemitisme, moslimhaat, lhbti+-haat en komen op voor iedereen die wordt bedreigd door extreemrechtse politiek. We steunen deze oproep van harte, want gelijkwaardigheid en solidariteit vormen de basis van een gezonde samenleving en planeet.
Ik doe mee

Extra portie groen

📺 Video: Anne Albers ademt elke dag de giftige stoffen van Tata Steel in (YouTube).

💻 Vanuit je woonkamer meereizen naar Wijk aan Zee? Meld je snel aan voor dit webinar over de giftige staalfabriek. Laatste kans op 12 maart!

🎧 Luistertip: Wat hoor je op de bodem van de oceaan? Hoe voelt het om met walvissen te zwemmen? Of om vriendschap te sluiten met een octopus? Je hoort het in deze geweldige Engelstalige podcast.

✍️ Jouw handtekening maakt het verschil. Lees waarom het tekenen van een petitie superbelangrijk is.

🍀 Heb jij je al aangesloten bij onze natuurzaak? Dat doe je met je handtekening en een eenmalige donatie van 1 euro.

Willem Wiskerke
Met vriendelijke groet,

Willem Wiskerke
Campaigner Klimaat & Energie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten