woensdag 5 april 2023

 Compassion in World Farming

 

Red de octopus nu

 
Zwemmende octopus op een zwarte achtergrond
 

Beste Brigitte,

Vandaag wil ik je aandacht vragen voor een heel bijzonder dier. Een dier zo verbluffend dat je bijna zou geloven dat ie van een andere planeet komt. Hyperintelligent, gevoelig en met een magisch talent om 'op te lossen' in z'n omgeving.

En juist dit dier staat een vreselijke ramp te wachten als we nu niet in actie komen. Ik heb het over de octopus.

 

Er zijn plannen om octopussen op te sluiten in massale kwekerijen voor hun vlees. Een horrorscenario…

Wij voeren internationaal actie om de aankomende octopuskweek te stoppen. Jouw hulp is daarbij onmisbaar. Steun jij vandaag onze strijd met een donatie?

 
Octopus zit in een schelp
 

Octopussen zijn heel slimme, nieuwsgierige dieren die hun omgeving verkennen, gereedschap gebruiken en houden van spelen. Bovendien kunnen ze in een mum van tijd hun uiterlijk compleet aanpassen aan hun omgeving.

In kwekerijen zullen ze in kale bakken worden opgesloten, waar ze geen enkele ruimte hebben voor hun natuurlijke gedrag. Ook bestaan er geen methodes om het dier pijnloos te doden. Vooraanstaande wetenschappers concluderen dan ook dat de kweek onverantwoord is vanwege het grote dierenleed.

 
Kooi in zee met daarin opgesloten octopussen
 

In Spanje is nu de eerste octopuskwekerij ter wereld op komst. We moeten er alles aan doen om die te stoppen en de octopuskweek overal te verbieden. Help jij mee? Word dan vandaag donateur.

 

Portet van een octopus, waarbij zijn onderkant zichtbaar is

Eerder schreven we een uitgebreid rapport over de kweek dat wereldwijd de media haalde. En samen met collega-organisaties voeren we de druk op bij de Spaanse overheid en in Europa om de kweek te stoppen.

Kortgeleden boekten we een belangrijk succes: een centrum op Hawaii dat in het geheim experimenten deed met octopuskweek moest onder meer dankzij onze acties de deuren sluiten.

Bedrijven over de hele wereld hebben interesse in deze nieuwe vorm van vee-industrie. Daarom is het zo belangrijk dat we nú in actie komen om deze gruwelijke industrie voor eens en voor altijd te verbieden. Help jij mee de octopus te beschermen? Steun ons werk dan nu met een gift.

 

Hartelijk dank voor jouw steun.

Met vriendelijke groet,

Geert Laugs

Geert Laugs
Directeur CIWF Nederland

PS Hij ziet er heel anders uit dan wij, maar we hebben meer met elkaar gemeen dan je zou denken. Een octopus is nieuwsgierig naar de wereld om zich heen, houdt van spelen en lijkt zelfs vriendschap te kunnen sluiten met een mens… Opsluiting in een kale kwekerij is een nachtmerrie voor dit dier. We moeten de octopus nu helpen. Help nu mee met een donatie. Dankjewel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten