woensdag 5 april 2023

 

 
 
 
 
 
 
Logo
Problemen met het bekijken van de mail?
Bekijk online
Goed nieuws: Zahra en Elham zijn vrij!
Beste Brigitte,

Zahra Sedighi-Hamadani (31) en Elham Choubdar (24) durfden openlijk op te komen voor de rechten van lhbti+’ers in Iran. Dat kwam ze duur te staan. In oktober 2021 pakten de Iraanse autoriteiten hen op. De twee werden gemarteld en opgesloten in een kleine cel. Ze kregen zelfs de doodstraf voor ‘het verspreiden van corruptie op aarde’. Een absurde en verzonnen aanklacht.

Na maanden van internationale druk en wereldwijde acties van Amnesty International en andere organisaties werd hun doodvonnis ingetrokken. Op 18 maart 2023 kwamen Zahra en Elham op borgtocht vrij. Ze kunnen eindelijk weer terug naar hun families. Zahra kan haar twee kinderen weer vasthouden.

Veel dank voor je deelname aan de actie.
 
Lees verder
Foto van Iraanse demonstrant Javad Rouhi

Ondersteun ook andere activisten

 
Het goede nieuws van Zahra, Elham, en ook Yasaman laat zien dat de we de Iraanse autoriteiten kunnen bereiken. Amnesty blijft daarom de druk opvoeren. Help ons en doe mee aan nog een actie voor Iraanse activisten.
 
Ja, ik kom in actie
Foto van Cyriel
 
Bedankt dat je meedoet aan onze acties. Mede dankzij jou krijgen mensen een advocaat, medische zorg of komen ze vrij. Jij maakt een verschil.

Hartelijke groet,

Cyriel de Jonge

Team spoedacties
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten