vrijdag 3 maart 2023

 Compassion in World Farming

 

Laat je stem horen voor de dieren

 
Close-up van een varken zichtbaar tussen de tralies
 

Beste Brigitte,

Binnenkort zijn er Provinciale Statenverkiezingen. En die zijn heel belangrijk voor de dieren. Wist je dat provincies namelijk kunnen beslissen over het lot van duizenden kippen, varkens en koeien?

Kom daarom nu in actie en roep de politieke partijen in jouw provincie op zich in te zetten voor een diervriendelijkere veehouderij.

 

Vanwege de stikstofcrisis moeten er drastisch minder dieren gehouden worden. De provincies spelen hierin een cruciale rol. Zij bepalen bijvoorbeeld waar veehouders moeten stoppen of onder welke voorwaarden ze door mogen gaan.

Op onze website vind je de contactpagina’s van de grootste politieke partijen in jouw provincie. Stuur een bericht naar de partij van jouw keuze en vraag haar te kiezen voor een veel kleinere en diervriendelijkere veehouderij. Wij helpen je op weg met tips.

Talloze kippen dicht op elkaar in een volle schuur
 

In het kleine Nederland worden extreem veel dieren gehouden: we zijn het meest ‘veedichte’ land ter wereld. Dat leidt niet alleen tot massaal dierenleed, maar heeft ook grote impact op de natuur.

We moeten er nu voor zorgen dat de provincies niet kiezen voor schijnoplossingen als technische aanpassingen aan stallen of het verplaatsen van bedrijven, maar echt voor een kleinere en diervriendelijkere veehouderij.

Rondom de verkiezingen laten wij luid van ons horen met radiospots en posters. Help jij ook mee door nu je stem te laten horen voor de dieren?

 

Hartelijk dank voor jouw steun.

Met vriendelijke groet,

Annemarie Brijder

Annemarie Brijder
Campaigner

PS Varkens en kippen slijten hun trieste levens in potdichte stallen. Natuur verdwijnt door stikstofvervuiling. Ziektes liggen op de loer. Om heel veel redenen moet de veehouderij nodig op de schop. De verkiezingen op 15 maart kunnen grote impact hebben. Laat jij je horen voor de dieren? Dankjewel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten