maandag 27 januari 2014

Het Hemelse Fagotje (5+) - het J.O.N.G.ensemble: daar gaan we heen, Sterre Veerle en ik!

© Barbara Mulderink

Het Hemelse Fagotje (5+)
m.m.v. Benjamin Murck acteur/verteller
Elsina Jansen regie

Omschrijving

Een muziekengeltje laat van boven uit de hemel pardoes zijn hemelse fagotje vallen. Met een plof valt hij in het gras, vlak voor de voeten van een jongetje dat in het park aan het spelen is. De jongen begint op het fagotje te spelen en het klinkt meteen ‘zoet en wollig en mollig en onbeschrijflijk heerlijk’. Ondertussen is het engeltje wanhopig op zoek naar zijn instrument. Hij daalt af naar de aarde en vindt, na vele avonturen, het jongetje dat het fagotje niet meer kwijt wil. Uiteindelijk krijgt het engeltje in ruil voor zijn fagotje een transistorradio van de jongen. Maar in de hemel valt dat niet in goede aarde…

‘Het Hemelse Fagotje’ is het nieuwe kinderconcert van het J.O.N.G.ensemble. In een nieuwe bewerking van Kees Olthuis wekt het ensemble het prachtige muzikale verhaal van Annie M.G. Schmidt opnieuw tot leven.

Het J.O.N.G.ensemble, de Jonge Ondernemende Nieuwe Generatie in Klassieke Muziek, bestaat uit acht blazers, een bassist en een slagwerker en is ontstaan uit het Jong Nederlands Blazers Ensemble 2008. Tijdens de voorrondeconcerten van ‘Op weg naar het Nieuwjaarsconcert’, de compositiewedstrijd van het NBE en de VARA, bleek dat binnen deze groep een geweldige chemie bestond. Daarom besloten deze musici om als zelfstandig ensemble verder te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten