maandag 24 juli 2017

EU moet opkomen voor mensenrechtenverdedigers in Turkije / Amnesty International

©© Amnesty International

EU moet opkomen voor mensenrechtenverdedigers in Turkije


De directeur van Amnesty Turkije Idil Eser en andere mensenrechtenactivisten zitten nog altijd vast. Roep de EU op om hun vrijlating te eisen.


Idil Eser, directeur van Amnesty Turkije, werd op 5 juli met negen andere activisten opgepakt tijdens een workshop. Vier van hen zijn op borgtocht vrijgelaten, maar het onderzoek tegen hen blijft lopen. Alle tien worden verdacht van ‘een misdaad gepleegd uit naam van een terroristische organisatie zonder er lid van te zijn.’ Eser blijft in voorarrest en ook de voorzitter van Amnesty Turkije, Taner Kılıç, zit nog gevangen.

EU-commissaris Johannes Hahn heeft zich duidelijk uitgesproken voor onmiddellijke vrijlating van Idil, Taner en de anderen. Op 25 juli zal zijn collega Federica Mogherini, de Hoge Vertegenwoordiger voor Buitenlands Zaken van de EU, de Turkse minister Mevlüt Çavuşoğlu ontmoeten in Brussel.

We roepen haar op om namens de EU de vrijheid van Idil, Taner en de anderen te eisen. Zo maakt de EU de belofte waar om mensenrechtenactivisten te steunen. Teken de petitie!




Doe mee en teken! Doe mee en teken! Doe mee en teken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten