zondag 30 april 2017

foodwatch: hertoelating van glysofaat!

Beste foodwatcher,

We hebben je hulp hard nodig om de volksgezondheid te beschermen! Steun onze noodoproep tegen een hertoelating van glyfosaat!
Op zeer korte termijn zal er in de Europese Unie opnieuw een discussie losbarsten over de hernieuwde toelating van glyfosaat in Europa. We moeten daarom nu, opnieuw, in actie komen! De Europese Commissie is nu al de hertoelating van glyfosaat aan het voorbereiden. Hun voorstel wordt mogelijk al in mei voorgelegd aan de lidstaten voor goedkeuring. De landbouwcommissaris heeft al gezegd dat hij een nieuwe toelating voor minstens 10 jaar wil, en de landbouwlobby zet zelfs in op goedkeuring voor het gebruik van glyfosaat voor 15 jaar. 




Stop glyfosaat






Teken nu



Glyfosaat is het actieve bestanddeel van Monsanto’s bestrijdingsmiddel Roundup, en wordt ook in veel andere bestrijdingsmiddelen gebruikt. Glyfosaat is het meest gebruikte landbouwgif ter wereld, en ook het meest omstreden. Al jaren waarschuwen onafhankelijke wetenschappers voor de effecten van dit middel op de volksgezondheid en het milieu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten