maandag 24 juni 2013

Koorddanser voltooit oversteek Grand Canyon

© ap. Nik Wallenda.
video Koorddanser Nik Wallenda is een ruim 500 meter breed ravijn in de Grand Canyon overgestoken. Voor zijn spectaculaire tocht had Wallenda, die te kampen kreeg met stevige windvlagen, bijna 23 minuten nodig.
  • © reuters.
  • © reuters.
Wallenda begon even over half 7 zondagavond (plaatselijke tijd) aan zijn waagstuk, dat via Discovery Channel live over de hele wereld was te volgen. Tijdens de oversteek getuigde Wallenda, die via een microfoon was te horen en in contact stond met zijn vader op de kant, voortdurend op bezwerende toon van zijn liefde voor Jezus.

Veiligheidsmarge
Terwijl hij zich tijdens de tocht op 450 meter hoogte bevond, droeg Wallenda geen beschermend tuig. Discovery had aangekondigd een veiligheidsmarge van 10 seconden in te bouwen, zodat de uitzending bijtijds zou kunnen worden gestaakt als zich een ongeluk voordeed.

Vooraf had Wallenda te kennen gegeven de overtocht te beschouwen als 'voortzetting van de familietraditie'. Hij is afkomstig uit een geslacht van koorddansers, van wie er enkelen bij mislukte oversteekpogingen omkwamen. Nik Wallenda bedwong vorig jaar juni met succes de Niagara-watervallen.

Na aankomst kuste de koorddanser de grond. Daarop werd hij door zijn familieleden in de armen gesloten.
  • Wallenda speelt, voorafgaand aan de oversteek, ter ontspanning een potje hoefijzerwerpen met zijn gezin.
  • De plaatselijke Navajo-bevolking demonstreerde zondag tegen de komst van Wallenda, die zijn stunt uitvoerde in het gebied waar een Navajo-reservaat is gevestigd.
  • © Getty.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten