1. Stel realistische doelen
Goede voornemens mislukken vaak omdat deze niet realistisch zijn. De lat wordt te hoog gelegd, waardoor je al snel het gevoel hebt dat je faalt. Geen goede motivatie om door te gaan! Als je na 2 maanden geen 10 kilo, maar 3 kilo bent afgevallen, ben je nog steeds goed bezig! Bedenk waar je in dat tempo over een jaar kan staan.  
2. Beschrijf hoe je je doelen gaat behalen
Schrijf op hoe je je doelen wilt behalen. Wil je minder geld uitgeven? Schrijf dan op waar en hoe je het komende jaar geld op wilt besparen. Bijvoorbeeld door een abonnement op te zeggen dat je niet meer gebruikt en shampoo alleen nog maar in de aanbieding te kopen.
3. Houd je voortgang bij
Een goede stok achter de deur is om je voortgang goed bij te houden. Wil jij drie keer per week naar de sportschool? Noteer de dagen dat het je gelukt is om te gaan. Het is ook leuk om je prestatieverbetering bij te houden, zoals de tijd die je er over doet om 2 kilometer te roeien.
4. Betrek je omgeving
Zorg er voor dat mensen in je omgeving weten wat je voornemen is en vertel ook wat jouw motivatie is. Vraag of ze je willen helpen. Bijvoorbeeld door niet in je buurt te roken als jij aan het stoppen bent, of om je niet te laten verleiden om meer te eten. En ga samen met een vriend of vriendin sporten als je doel is om meer te bewegen dan je nu doet.
5. Bereid je voor op tegenslagen
Goede voornemens en het uitvoeren hiervan gaan met ups en downs. Bedenk dan ook wat je gaat doen als het niet zo goed gaat. Heb je veel feestjes gepland? Bied aan dat jij de BOB bent, als je het zo makkelijker vindt om geen alcohol te drinken.
Tot slot: een keer niet sporten, een ongezonde keuze.. het is niet erg, zolang je daarna de draad meteen weer oppakt en niet meteen opgeeft. Zo maak je van jouw voornemen, een gewoonte!