In deze zomer- en/of vakantiemaanden heb je misschien wat meer tijd om lekker te lezen. Buiten in het zonnetje of, gezien de vele grijze zomerdagen in Nederland, binnen met een kopje thee. Maar dan zonder sluipsuikers verpakt als 'aroma'... Lees hier meer over in een selectie van de vele artikelen waarin jullie voedselwaakhond deze zomer aan het woord is geweest. Veel leesplezier! |
Dierlijk eten is goed voor het klimaat?!Mijn collega Frank zag de volgende tweet verschijnen en heeft Marion Nestle (een beroemde Amerikaanse voedselprofessor, gespecialiseerd in industriebeïnvloeding) hierover getipt: "Het vervangen van dierlijk voedsel door plantaardig voedsel verlaagt niet noodzakelijk de koolstofvoetafdruk van het dieet" - verwijzend naar een wetenschappelijke studie. Verdacht? Ja! Sponsor: Dutch Dairy Association. Werkgever: Friesland Campina. Een goed voorbeeldje van de uitverkoop van wetenschap! |
To fry or not to fryZijn groentechips nu gezonder dan aardappelchips of niet? Of de basis nu bestaat uit aardappel, kikkererwten, rode biet of wortel maakt weinig uit... de manier van bereiden wel! |
|
||
Proteïne om af te vallen?De meeste mensen die in Nederland een normaal voedingspatroon hebben komen absoluut geen proteïne, pardon: eiwitten, tekort. Vanwaar dan de hype? |
Voor onze Belgische achterbanWe hebben de laatste maanden geregeld over het 'sesamschandaal' bericht. Een schandaal waarbij producten verontreinigd zijn door ethyleenoxide. Niet alleen sesam, maar ook Johannesbroodpitmeel blijkt nu vergiftigd. Meer achtergrondinfo vind je op onze website. Niet alleen in Nederland kwamen we hierover in de media, maar ook in België. |
Wil je nog meer leesvoer? Op onze website vind je de laatste voedselnieuwtjes! |
Met vriendelijke groet, |
Elif Stepman, campaigner
Geen komkommertijd voor ons!
|
Wordt dit bericht niet goed weergegeven? Klik dan hier |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten