Vk
Ongeveer de helft van al het voedsel dat wereldwijd wordt
geproduceerd, wordt ook weer weggegooid, zo blijkt uit een rapport van
het Britse Institution of Mechanical Engineers (IME).
Slechte opslag, te strikte uiterste verkoopdata, 'een-product
gratis'-aanbiedingen en de consument die zijn neus ophaalt voor een
bruin vlekje zijn allemaal oorzaken van deze verspilling.'De hoeveelheid die verspild wordt, is schokkend. Het is bovendien een onnodige verspilling van de energie en het land en water wat is gebruikt het voedsel te produceren en distribueren.'
Tot 30 procent van de groente die in Groot-Brittannië wordt geteeld, wordt niet eens geoogst vanwege het fysieke uiterlijk.
Bovendien wordt er 550 miljard kubieke meter water gebruikt om gewassen te telen die nooit gegeten.
'In de ontwikkelingslanden vindt het grootste verlies al vroeg in de voedselketen plaats; tussen het veld en de supermarkt', zegt Fox tegen de BBC. 'In de ontwikkelde economieën heeft het alles te maken met slechte marketing en consumentengedrag.'
Geen opmerkingen:
Een reactie posten