vrijdag 27 september 2024

unicef

 online versie


Overstromingen treffen 5 miljoen kinderen in Bangladesh

Beste mevrouw Flint-loitiere,

Kinderen in Bangladesh worden deze zomer hard geraakt door natuurgeweld. Na cycloon Remal en hevige overstromingen in het noorden, zijn nu miljoenen inwoners in het zuidoosten van het land getroffen door de zwaarste overstromingen in 34 jaar. Scholen en klinieken, zelfs complete dorpen zijn overstroomd en sanitaire- en watervoorzieningen beschadigd.

Roep het kabinet op tot actie

Roep het kabinet op tot actie

Bent u ook bezorgd over de klimaatcrisis en de wereld waarin kinderen opgroeien? Zij zijn het minst bestand tegen overstromingen, hittegolven, droogte of luchtvervuiling. Ook in Nederland zien we dat klimaatverandering een steeds grotere impact heeft op kinderen. Onderteken onze brief aan het kabinet.

UNICEF-jongerenadvies overhandigd aan staatssecretaris

UNICEF-jongerenadvies overhandigd aan staatssecretaris

Tijdens Jongeren Prinsjesdag hebben kinderen en jongeren hun stem laten horen. Zij vertelden aan politici waar zíj zich zorgen om maken, en wat volgens hen de oplossingen zijn voor de uitdagingen van onze tijd. Zoals pesten, het huizentekort en armoede. Dit is te lezen in het UNICEF-jongerenadvies dat is overhandigd aan staatssecretaris Karremans van Jeugd, Preventie en Sport.


Miljoenennota: te weinig investeringen in kinderen

De op Prinsjesdag gepresenteerde Miljoenennota en Rijksbegroting houden te weinig rekening met de belangen van kinderen. Vooral op het gebied van armoede, jeugdzorg en asielopvang is er nog veel ruimte voor verbetering.


Samen sterk, uw gift maakt(e) het verschil

In een wereld vol slecht nieuws, behalen we ook veel mooie en hoopvolle resultaten voor kinderen en hun families. Mede dankzij uw betrokkenheid. Hartelijk bedankt!

 
 

Gabriel (1) genezen van mpox

Het mpox-virus is extra gevaarlijk voor kinderen. UNICEF biedt zorg en gaat verspreiding tegen. “Gabriel kreeg koorts en huiduitslag. Hij is behandeld in het ziekenhuis en ons huis is gedesinfecteerd.”

 
 

Vader en kinderen herenigd

Te midden van het aanhoudende geweld en de vele verliezen in Gaza, is er gelukkig ook hartverwarmend nieuws: Abdullah werd met hulp van UNICEF herenigd met zijn kinderen.

 
 



Erfbelasting besparen én kinderen helpen

Wist u dat u erfbelasting kunt besparen door UNICEF op te nemen in uw testament? En dat u daarmee een blijvend verschil kunt maken in de toekomst van kinderen wereldwijd? Steeds meer Nederlanders laten (deels) na aan een goed doel. Is dat ook iets voor u? Met één klik hieronder ontvangt u de brochure in uw mailbox.

Lekker spelen

Een leuk uitje met de (klein)kinderen in de herfstvakantie? Van 24 t/m 30 oktober is LEGO World terug in de Jaarbeurs in Utrecht. Geniet van activiteiten of ga lekker ‘legoën’. UNICEF is ook van de partij. Kom langs bij onze stand en bouw samen met ons aan een betere wereld voor kinderen.



Zet kinderrechten in het licht!

Op 20 november is het Internationale Kinderrechtendag en vragen we extra aandacht voor het welzijn en de rechten van kinderen. Hard nodig, want die worden nog steeds op grote schaal geschonden. Dat doen we door Nederland blauw te laten kleuren: theaters, kerken, gemeentehuizen en zelfs fonteinen schitteren die dag in blauw licht. Doet u ook mee?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten