vrijdag 27 september 2024

De Klimaatzaak mag voorkomen!

 

De Klimaatzaak mag voorkomen!


Een rechtszaak voor betere klimaatmaatregelen. Terwijl iedere maand een hitterecord breekt. Samen met mensen die kwetsbaar zijn in de klimaatcrisis. En gesteund door 35 duizend medestanders. Tegen een kabinet dat geen verantwoordelijkheid voor de klimaatcrisis neemt.
Zo'n rechtszaak móét toch gevoerd worden? Goed nieuws: dat gaat gebeuren! De rechtbank bepaalde gisteren dat de klimaatzaak mag voorkomen. Volgend jaar mogen we onze zaak bepleiten.

Bedankt dat jij medestander bent! Jouw handtekening was cruciaal om te laten zien dat een grote groep mensen de klimaatzaak actief steunt.
Klimaatzaak
© Roëlton Thodé / Greenpeace

Opfrisser: dit is de klimaatzaak

De klimaatzaak voeren we met 8 inwoners van Bonaire. Deze gemeente van Nederland krijgt al harde klimaatklappen, maar wordt niet beschermd zoals de rest van ons. We eisen dat de regering meer doet om de CO2-uitstoot terug te dringen. En dat alle inwoners van Nederland worden beschermd tegen de gevolgen van de klimaatcrisis.

Wat gaat er nu gebeuren?

In oktober komt de overheid met een verweer tegen onze eisen. De zitting vindt waarschijnlijk volgend jaar plaats. Ondertussen bereiden wij ons voor zodat we zo sterk mogelijk in de rechtbank staan. 


Maarten de Zeeuw
Bedankt dat jij medestander bent! 

Met vriendelijke groet,

Maarten de Zeeuw
Campaigner Klimaat en Energie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten