Zonovergoten dagen
sinds donderdag vorige week. En wat doe je dan als je koeien hebt?
Hooien natuurlijk. Ruim vijf kilometer dijk hebben we in de afgelopen
dagen gehooid. Superkwaliteit. De inspanning liegt er niet om, maar in
een goed samenspel met de loonwerkers hebben we gisteren de oogst binnen
gereden. Sinds lange tijd stond ik ’s morgens weer om 6 uur op de dijk.
Opnieuw heb ik ontdekt wat je mist als je ’s morgen binnen zit, of nog
op bed ligt. Je mist een heerlijk fris ontwaken en de kracht van de
opkomende zon die de aarde verwarmt en ervoor zorgt dat alles op het
land gaat rijpen tot vruchten en zaad.
Deze week van Peet de Krom van de Kromme
Lepel uit Lepelstraat voor de tweede keer Spekbonen in de bestellijst.
Vorige week stonden ze er ook in, alleen vielen ze niet echt op. Dus nu
met een plaatje.
In de Kas
heeft Peet spekbonen staan. Ze worden ook wel Stokslabonen genoemd.
Spekbonen zijn een vlezige variant van sperziebonen. Ze hebben de lengte
van snijbonen. Ze worden vooral in Noord Nederland en Duitsland
gegeten. Soms met gebakken spekjes, vandaar waarschijnlijk de naam.
Ineke
is écht weg van sperziebonen, we hebben nu al twee keer Spekbonen
gegeten. Het menu bestond uit Nieuwe Frieslanders, malse runderlapjes en
een niet te versmaden jus. Basic, maar wel lekker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten