woensdag 3 juli 2013

Bio aan Zee: aardbeien


cid:image013.jpg@01CE7246.0EC1C460

Van Peet de Krom van de Kromme Lepel uit Lepelstraat deze week opnieuw smakelijke Aardbeien van het ras Lambada. Ze groeien buiten in de volle grond, op een strobed. Met de zon van de afgelopen dagen erbij zullen ze nog lekkerder zijn.
In de Kas heeft Peet spekbonen staan. Ze worden ook wel Stokslabonen genoemd. Spekbonen zijn een vlezige variant van sperziebonen. Ze hebben de lengte van snijbonen. Ze worden vooral in Noord Nederland en Duitsland gegeten. Soms met gebakken spekjes, vandaar waarschijnlijk de naam.
Ineke is weg van sperziebonen, dus toen vorige week het eerste maaltje meekwam was ze erg blij. Zondag had ze haar droommenu compleet gemaakt met nieuwe Frieslanders, malse runderlapjes en een niet te versmaden jus. Basic, maar wel zo lekker. Ze zijn niet goedkoop. Ze komen niet uit Egypte. Niet uit Italië. Ze komen wel uit Nederland. Uit de regio. Uit Lepelstraat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten