Van
Peet de Krom van de Kromme Lepel uit Lepelstraat deze week opnieuw
smakelijke Aardbeien van het ras Lambada. Ze groeien buiten in de volle
grond, op een strobed. Met de zon van de afgelopen dagen erbij zullen ze
nog lekkerder zijn.
In de
Kas heeft Peet spekbonen staan. Ze worden ook wel Stokslabonen genoemd.
Spekbonen zijn een vlezige variant van sperziebonen. Ze hebben de lengte
van snijbonen. Ze worden vooral in Noord Nederland en Duitsland
gegeten. Soms met gebakken spekjes, vandaar waarschijnlijk de naam.
Ineke
is weg van sperziebonen, dus toen vorige week het eerste maaltje
meekwam was ze erg blij. Zondag had ze haar droommenu compleet gemaakt
met nieuwe Frieslanders, malse runderlapjes en een niet te versmaden
jus. Basic, maar wel zo lekker. Ze zijn niet goedkoop. Ze komen niet uit
Egypte. Niet uit Italië. Ze komen wel uit Nederland. Uit de regio. Uit
Lepelstraat.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten