Beste foodwatcher,
Als voedselwaakhond zijn wij natuurlijk tegen
de nutteloze verspilling van ons voedsel.
Helaas zorgt onder meer de
fastfood-industrie niet alleen voor ‘snel
voedsel’ maar ook voor 'snel
weggooien'. Bij Kentucky Fried Chicken
(KFC) wordt na 60-90 minuten bereide kip niet
meer verkocht, dan is die ‘te oud’. Volgens een
medewerker van een Nederlands KFC-restaurant
moet hij zes vuilniszakken kip per uur
weggooien. Elke dag een paar containers vol.
Al die kippen worden dus geslacht om
erna domweg in de vuilnisbak te
belanden…
foodwatch vindt dat dit echt niet langer kan. Denk jij er ook zo over? Steun ons, zodat we als onafhankelijke voedselwaakhond dergelijke misstanden aan de kaak kunnen stellen en aanpakken. |
|
|||||||||||||||||||||||||
Geen preventie bij KFC
'KFC doet niets aan preventie van
voedselverspilling', leg ik uit
bij RTL Nieuws. In tegendeel, KFC
houdt vast aan haar beleid om kip al na een uur
weg te gooien, zoals ze zelf ook beamen:
'Bij KFC is het voor ons echt belangrijk
dat onze klanten genieten van ons voedsel op
zijn best. Dus als onze kip na 60-90 minuten
onverkocht is, trekken we het terug uit de
verkoop.' Is voedsel al na een
uurtje echt niet goed genoeg meer?
KFC zorgt er via hun verspillingsbeleid voor dat ook het leven van de kippen wordt verspild. Hun lijden is dus voor niets geweest. KFC lag eerder al onder vuur vanwege het kippenleed: de kippen worden vetgemest zonder daglicht, zitten op elkaar gepropt en moeten in hun eigen uitwerpselen staan - met pijnlijke voetzweren tot gevolg. Een half jaar geleden beloofde het fastfood-bedrijf om tegen 2026 te stoppen met het kweken van 'plofkippen' en het dierenleed te verzachten. Dit doen ze trouwens alleen in Nederland, België, Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland en Zweden. Hoe zit het met de overige miljoenen kippen die wereldwijd onder barre omstandigheden worden vetgemest, om erna in de vuilnisbak te belanden? ______________________________ |
1.000.000 vrachtwagens vol voedsel
In Europa verspillen we 88 miljard kilo
voedsel per jaar. Hiermee kan je 1 miljoen
vrachtwagens vullen. Dit is een file
van vrachtwagens van Amsterdam tot aan
Barcelona. Per persoon verspillen we in
Nederland zo'n 173 kg voedsel per jaar. Dat
komt overeen met om de 4 dagen een heel brood
weggooien.
We verspillen niet alleen het voedsel, maar ook de grondstoffen, dieren, energie, tijd en geld die nodig zijn om het te produceren. |
||
Nederland wil tegen 2030 de voedselverspilling
halveren. Dan zal ook de fastfood-industrie mee
moeten werken, in plaats van na elk uur alle
producten naar de vuilnisbak verbannen.
foodwatch roept de industrie op om te stoppen
met deze verspilling!
#lovefoodhatewaste
|
Met vriendelijke groet,
Elif Stepman,
Campaigner |
"KFC doet niets aan preventie
voedselverspilling"
|
Wordt dit bericht niet goed weergegeven? Klik dan hier |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten