zondag 28 april 2024

 



Expositie Bos Fine Art
-
19 januari t/m 4 februari



Van 19 januari tot en met 4 februari bij galerie Bos Fine Art in Utrecht te zien:
 
EXHIBITION UNTITELED TZT083 DUO EXPOSITIE
Rolf Maas en Michiel Deylius
 
Ik toon een ruime selectie van mijn werk, waaronder het hierboven afgebeelde werk en enkele wandobjecten.

Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag 13.00 - 17.00 uur en op afspraak
Locatie:              Erasmuslaan 9, 3584 AZ Utrecht

Zaterdag 20 januari van 15.00-17.00 uur: Meet & Greet met de kunstenaars

Bos Fine Art Utrecht is gevestigd aan de Erasmuslaan 9, een pand dat onderdeel is van het eerste blok van vier woningen die in 1930-1931 werden gebouwd naar het ontwerp van architect Gerrit Thomas Rietveld en ligt op 2 minuten loopafstand van het Rietveld-Schröderhuis.

 


RTV Utrecht: reportage in Route C


Vanaf 11 januari is op RTV Utrecht in het programma Route C een reportage over mijn werk te zien.

Uitzendtijden: Route C wordt uitgezonden vanaf donderdagmiddag om 13.00 uur en elk uur herhaald t/m 16.00 uur. Dan vanaf 17.15 uur tot vrijdag 13.00 uur. In het weekend wordt de aflevering opnieuw uitgezonden vanaf zaterdagmiddag 17.20 uur tot zondagmiddag 17.20 uur.
Kortom, het is niet te missen!

 

Copyright © 2024 Michiel Deylius - Tekst in Steen, All rights reserved.
Deze nieuwsbrief verschijnt alleen als er nieuws is. Je ontvangt hem omdat we ooit contact hadden over mijn werk.

Our mailing address is:
Michiel Deylius - Tekst in Steen
Het Slot 43
Bunnik, UT 3981 KB
Netherlands

Add us to your address book


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp
Nieuwsbrief van Michiel Deylius
View this email in your browser




 

Heb jij al je handtekening gezet?

Pagina van de The Guardian met groot artikel over de klimaatzaak die inwoners van Bonaire zijn gestart.
Roëlton Thodé/Greenpeace


‘Dutch Caribbean islanders sue Netherlands over climate change’,1 kopt The Guardian boven een puik artikel over onze klimaatzaak voor Bonaire.

Echt een geweldig stuk waarin alles staat wat je over deze zaak moet weten. Waarom we zo snel mogelijk naar 0 CO2-uitstoot moeten en waarom we Bonaire moeten beschermen tegen de gevolgen van de klimaatcrisis. Rechttoe rechtaan, zoals de Britten dat zo goed kunnen. Ik miste alleen de mogelijkheid om de zaak te steunen…

Heb jij al je handtekening gezet onder Klimaatzaak Bonaire?
Onderteken nu
1: Bron: The Guardian

Laat je niet schaken door Tata Steel

xxx
© Marten van Dijl / Greenpeace
Actievoerders van Greenpeace kwamen dinsdag in actie bij het Tata Steel Chess Tournament in Scheveningen. Het toernooi leidt de aandacht af van de vervuiling, gezondheidsschade en klimaatimpact die het bedrijf veroorzaakt.

De staalgigant zegt zich verbonden te voelen met het schaakspel omdat het net als Tata een focus zou hebben op ‘het ontwikkelen van creatieve oplossingen voor complexe problemen’. Waar is die creativiteit als het aankomt op het beschermen van de gezondheid van omwonenden, de natuur en het klimaat?

Wist jij al dat Tata Steel sponsor is van een groot schaaktoernooi?
Doe de Tata-test

Deel je mening over stikstof

Close-up van een honingbij die nectar uit een lavendel zuigt.
©  Sergey Tolmachev / Alamy Stock Photo
Jullie en duizenden anderen hebben jarenlang samen met Greenpeace de overheid opgeroepen zich in te zetten voor het beschermen van de natuur. En voor de omslag naar duurzame landbouw. Maar een concreet plan blijft uit. Daarom is een rechtszaak het laatste redmiddel om de meest kwetsbare natuur te redden.
Welke argumenten in deze zaak vind jij het meest essentieel? En heb je nog opmerkingen of adviezen die je graag met Greenpeace deelt?
Vul de vragenlijst in

Extra portie groen

📧 Nu we het toch over The Guardian hebben… de wekelijkse nieuwsbrief Down to Earth is een dikke aanrader.

✌️ Altijd al willen ontdekken hoe jij actief kunt worden voor Greenpeace? Kom dan poolshoogte nemen (en een vorkje meeprikken) tijdens ons Community Event op zaterdag 2 maart. Tot dan!

🎧 Nood aan een positief verhaal? Of gewoon nieuwsgierig naar straffe verhalen? Laat je inspireren door Greenpeace België en luister naar de Vlaamstalige podcast Hope in Action.

🇳🇴 Greenpeace en Young Friends of the Earth klaagden de Noorse staat aan voor het toestaan van drie omstreden olieprojecten. De rechtbank is het op alle punten eens: de productie moet nu stoppen!

❄️Kijken! Sneeuwkunst voor een welzijnseconomie: activisten sturen een kristalheldere boodschap naar het World Economic Forum in Davos.

Haal die bende van ons bord!

 





Afgelopen oktober hebben we -samen met foodwatchers uit het hele land- in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen hard campagne gevoerd om ons vijfpuntenplan voor beter voedselbeleid bij de Nederlandse politiek onder de aandacht te brengen. Al ruim 11.000 foodwatchers hebben onze petitie voor ons vijfpuntenplan ondertekend. Binnenkort gaan we de handtekeningen aanbieden aan de informateur. Hoe meer steun, hoe meer kans op verbetering!


Die bende op ons bord in het kort


Wat schort er aan het beleid? We zien dat niet de consument, maar de voedselindustrie nu centraal staat bij het ontwikkelen van voedselbeleid. Het RIVM maakte onlangs bekend dat de doelen uit het Preventie-akkoord in de verste verte niet gehaald worden voor 2040. Het akkoord is mede tot stand gekomen in samenspraak met de voedselindustrie, maar bevat geen juridisch bindende eisen. We zien wat er van die vrijblijvendheid komt: op dit moment kampt de helft van de Nederlanders met overgewicht. In 2040 zijn dat niet minder mensen, maar zelfs méér, als we de huidige maatregelen voortzetten. Het nieuwe kabinet moet een einde aan die vrijblijvendheid maken.

We worden nog steeds aan de lopende band misleid door voedselproducenten. Ook zit ons voedsel nog steeds vol met landbouwgif, wat slecht is voor onze gezondheid en de biodiversiteit. Tenslotte zijn er bijna een miljoen mensen in Nederland die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, maar de prijzen voor voedsel dalen nauwelijks en zijn nog steeds 31% hoger dan twee jaar geleden.


Ons vijfpuntenplan biedt oplossingen!

Dus, onze eisen voor het nieuwe regeerakkoord:

1. Bescherm consumenten tegen de macht van de voedselindustrie
2. Garandeer het recht op een gezonde voedselomgeving
3. Bestraf alle vormen van voedselmisleiding
4. Garandeer 100% gifvrije landbouw
5. Zorg voor een eerlijke prijs van voedsel in de supermarkt voor iedereen

>>> Lees hier meer over de vijf punten voor de onderhandelaars 





Breed maatschappelijk draagvlak


Er is ook brede steun voor deze maatregelen, zo blijkt uit de handtekeningen voor de petitie én uit onze peiling door marktonderzoeksbureau Multiscope. Driekwart van de ondervraagden vindt dat 80% van de aanbiedingen in de supermarkt zou moeten bestaan uit gezonde producten. 79% vindt dat Jumbo en Albert Heijn een leeftijdsgrens moeten instellen voor de verkoop van energiedrankjes. 91% van de respondenten is het met ons eens dat alle vormen van voedselmisleiding strafbaar moeten worden. Tenslotte maken Nederlanders zich massaal zorgen over de prijs van onze boodschappen. Driekwart van de ondervraagden vindt dan ook dat supermarkten eindelijk transparant moeten worden over hun winstmarges. Wij voelen ons gesterkt door zo veel draagvlak!




Vrijblijvend beleid werkt niet

Tijd voor stevige maatregelen! De verkiezingen zijn geweest en de winnaars zijn bekend. Het is nu tijd om de handtekeningen aan te bieden aan de informateur, zodat onze vijf punten een plek krijgen in het regeerakkoord. En het is nu meer dan ooit nodig om samen een vuist te maken voor het vijfpuntenplan in het coalitie-akkoord.

PVV, VVD, BBB en NSC zijn met elkaar aan het verkennen. Wat er besproken wordt aan de onderhandelingstafel blijft binnenskamers en er is veel onduidelijk. Maar we weten wél dat deze partijen ons breed gesteunde vijfpuntenplan niet kunnen negeren. Nu hebben we de kans om de partijen ervan te doordringen hoe belangrijk maatregelen voor eerlijk, gezond en veilig voedsel zijn en deze onmiddellijk op te nemen in het regeerakkoord. De petitie staat nog open en elke handtekening is nodig.

Wij gaan zeer binnenkort met de handtekeningen naar Den Haag!

Heb je al getekend? Heel veel dank voor je steun!





Stuur de petitie door naar vrienden, familie en bekenden

Haal die bende van ons bord!


Wordt dit bericht niet goed weergegeven? Klik dan hier
Logo Foodwatch

 

Samen maken we een einde aan dit onrecht

Samen maken we een einde aan dit onrecht
© Marten van Dijl | Greenpeace
Beste Brigitte,

Uit de fabriek van Tata Steel in Velsen stijgen al tientallen jaren gifwolken op. Omwonenden worden vaker ziek en ook de natuur lijdt eronder. Kun jij je voorstellen dat dit anno 2024 nog mag? Samen met omwonenden komt Greenpeace in actie. Voor een leefbaar klimaat en gezonde lucht. Met een extra gift kun je die strijd vleugels geven.
Ja, daar draag ik graag aan bij

Samen pakken we grote vervuilers aan

We hebben deze problematiek vorig jaar hoog op de agenda weten te zetten. Maar Tata Steel vervuilt vrolijk verder. En de staalgigant is niet het enige bedrijf dat geld boven het welzijn van mens en natuur plaatst. Ook Shell, Rabobank en Schiphol Group boeken woekerwinsten ten koste van alles wat ons dierbaar is. Dat mogen we niet laten gebeuren.
Ik steun deze campagne

Met jouw bijdrage maak je het volgende mogelijk:

  • Onderzoek - We leggen elke gifwolk van Tata Steel vast en onderzoeken de precieze samenstelling;
  • Politieke lobby - Greenpeace eist de directe sluiting van de ziekmakende fabrieksonderdelen;
  • Verbinden en versterken - We willen nóg meer mensen uit de regio bij de campagne betrekken.
  • Actie - Als de politiek niet doet wat nodig is, dan voeren we de druk verder op door middel van vreedzame acties.

Bloeiende natuur en frisse lucht

Met jouw bijdrage maken we een vuist tegen grote vervuilers als Tata Steel. Samen bouwen we aan een mooie wereld, met een bloeiende natuur en frisse lucht. Een toekomst om naar uit te kijken, in plaats van te vrezen.
Doneer nu

Houd de lobby buiten de deur!

 


Achterkamertjes in Antwerpen 

Sinds januari is België voorzitter van de Raad van de EU. Premier De Croo heeft de veiligheid en het welzijn van Europese burgers tot topprioriteit verklaard van het voorzitterschap. Maar wat doet De Croo vandaag? Hij maakt van Antwerpen het middelpunt van de lobby door de gif-industrie. 

In de chemische fabriek van BASF in de Antwerpse haven wordt vandaag een besloten event georganiseerd, waarbij alleen de industrie en belangrijke politieke leiders zijn uitgenodigd. De verwachting is dat De Croo op deze geheime bijeenkomst een ‘Europese Industriële Deal’ lanceert, onder leiding van de grote chemische lobbyclub CEFIC. De Croo pleitte al eerder voor zo’n Deal, die volgens hem nodig is naast de Green Deal. Voor milieuorganisaties blijft de deur dicht. Zelfs het Belgische ministerie van Leefmilieu is niet bij de organisatie betrokken. Het ziet ernaar uit dat de huidige voorzitter van de EU zich laat inpakken door de industrie. 




Brief aan België

Wij kennen die sprookjes van de industrie nou wel. De grote industriële clubs maken mensen ziek (met kanker en mogelijk Parkinson) en verdienen daar ook weer aan met een farmaceutische business; ze kopen wetenschappers om voor misleidende publicaties; ze vernielen de biodiversiteit en houden elke politieke beperking tegen, zolang de industrie nog geen ‘alternatieven’ heeft ontwikkeld waar ze fors aan kunnen verdienen. En dan komt er nog de schaamteloze lobby bij…

Ook in de ‘Deal’ die in Antwerpen wordt gelanceerd zullen deze centraal staan: de chemische sector is onmisbaar voor de economie en de voedselzekerheid, bedrijven hebben steun nodig, er zijn teveel regeltjes en er moeten subsidies komen voor de ontwikkelingen van ‘alternatieven’. Dit komt dan terug in een vage agenda vol greenwashing.  

Wat Foodwatch betreft moet het afgelopen zijn met dit soort deals met de industrie in achterkamertjes. De overheid moet visie tonen, met rechtvaardige maatregelen durven komen, het welzijn van mens en dier boven euro’s stellen. Daarom sturen we vandaag een brandbrief aan premier De Croo, samen met tientallen andere organisaties die zeggen: dit kan niet, kom écht op voor de veiligheid en het welzijn van Europeanen en niet voor deze schadelijke industrie. 


Een grote lobby track-record

Vorige week bezweek de politiek in Europa al voor de pesticidenindustrie. Het langverwachte plan met doelstellingen voor pesticidenreductie is in de pullenbak gesmeten. Nu zal het dus nog langer ontbreken aan een Europese aanpak tegen bestrijdingsmiddelen in de landbouw. De ambities in de Boer-tot-Bord strategie blijven voorlopig dus luchtkastelen. 

Hoe is het in vredesnaam toch steeds mogelijk dat vernietigende bedrijfsmodellen overeind blijven ten koste van het publieke belang? Het allerbelangrijkste is toch onze gezondheid en die van de aarde waar we allemaal met onze voeten op staan en afhankelijk van zijn?    


Maak de lange adem mogelijk

Het is aan ons samen, alle foodwatchers en activisten van andere organisaties bij elkaar, om een vuist te blijven maken tegen misleidende praatjes van de vervuilende industrie. Samen moeten we de lobbyisten buiten de deur houden. Want het is wél mogelijk: een landbouw zonder bestrijdingsmiddelen en met een gezonde bodem en een grote soortenrijkdom. 


Vandaag ging onze brandbrief naar de nieuwe EU voorzitter. Laten we hopen dat Europa ook een beleid wil zonder belangenvertrengeling en dat we dit soort achterkamertjes politiek niet meer zien. 



Houd de lobby buiten de deur!


Wordt dit bericht niet goed weergegeven? Klik dan hier
Logo Foodwatch

17 miljoen foodwatchers op dat hele kleine stukje aarde… 🎵 🎶

 




Eindelijk is het zo ver: onze nieuwe (gratis) webapplicatie waarmee je heel eenvoudig een melding bij ons kan maken is live! Iedereen kan voortaan binnen een minuutje een melding van misleiding, kindermarketing of andere misstanden doen.

We hopen natuurlijk dat op den duur miljoenen foodwatchers gebruikmaken van het nieuwe platform. In deze nieuwsbrief presenteren we hem uiteraard als allereerste aan jou!


Sfeerbeeld van nieuwe foodwatch webapplicatie op een veelvoud aan mobiele telefoons


Zoals je ongetwijfeld weet stellen we misleiding continu aan de kaak. We lobbyen voor betere wetgeving, voeren campagne om strengere regels af te dwingen en nagelen fabrikanten die misleiden aan de schandpaal. We organiseren jaarlijks de Gouden Windei verkiezing en hebben online petities via onze website tegen krimpflatie en voor strengere straffen tegen misleiding.

Dit werk kunnen we alleen maar doen samen met jullie hulp, en vooral dankzij jullie tips! Jaarlijks krijgen we op ons Meldpunt Misleiding dan ook honderden tips binnen vanuit de achterban. Maar als we weten dat we in haast 33% van onze boodschappen wettelijk worden misleid, dan is er veel meer te tippen dan dat we tot nu toe samen op de radar krijgen.


Voorbeeld van nieuwe foodwatch webapplicatie op een mobiele telefoon


We liepen daarom al een tijd rond met een idee waardoor we onze samenwerking met jou, als onderdeel van onze achterban, nóg verder kunnen versterken en met z’n allen nóg meer kunnen bereiken.

Ons online platform gaat de mogelijkheid bieden voor foodwatchers verspreid over heel Nederland om op verschillende manieren samen te werken met ons. We kunnen jullie bijvoorbeeld vragen om input, zoals een productfoto uit de supermarkt. Daarom zijn we begonnen om het platform in te steken als verbeterde versie van ons Meldpunt Misleiding. Een ‘2.0-versie’ zogezegd.




Voorbeeld en uitleg van hoe je melding van misleiding doet op nieuwe foodwatch webapplicatie op een mobiele telefoon


Hoe doe je melding van misleiding?

Dat kan heel eenvoudig via onze web-applicatie. Ga op je computer of telefoon naar: https://app.foodwatch.nl/ Klik in het beginscherm op de knop: ‘Meld misleiding nu!’

Vermeld vervolgens in de velden:

  • De naam van het product;
  • De naam van de producent;
  • De naam van de winkel waar je het product hebt gekocht/gezien;
  • Geef uit het keuzemenu aan wat voor type misleiding het is;
  • Voorzie je melding van extra informatie;
  • Upload eventueel foto's 
  • Dien je melding in door op ‘Verstuur melding’ te klikken
  • Wacht even op het bevestigingsscherm

Gebruik de barcode scanner

Voorbeeld en uitleg van hoe barcode scanner gebruikt op nieuwe foodwatch webapplicatie op een mobiele telefoon

Een melding maken wordt nog eenvoudiger wanneer je de scanner gebruikt door op het icoontje van de barcode te klikken naast het veld voor de productnaam. Deze is gekoppeld aan de database van denktank Questionmark. Zij beheren een database met voedingsmiddelen die 95% van al het aanbod in Nederlandse supermarkten dekt!



Zo zet je de app op je telefoon

Voorbeeld en uitleg van hoe je nieuwe foodwatch webapplicatie op een mobiele telefoon installeert


We zijn erg benieuwd wat je van de app vindt. Probeer hem uit, zet hem op je telefoon en samen helpen we misleiding de wereld uit! Oh, en deel de link app.foodwatch.nl vooral binnen je netwerk.

Vragen of lukt het niet? Mailen kan natuurlijk ook nog naar contact@foodwatch.nl.

We hopen op niet al teveel 'kinderziektes', maar ze kunnen er altijd zijn. Mocht de app nog niet op jouw device werken, vermeld dan graag de specificaties van je apparaat in je bericht. Voor (oudere) Apple iPhones geldt dat je minimaal iOS 16.7.4 moet hebben.

17 miljoen foodwatchers op dat hele kleine stukje aarde… 🎵
🎶

Wordt dit bericht niet goed weergegeven? Klik dan hier
Logo Foodwatch